BEKÇİ ALIMI | Aralık ayı 18-55 yaş arası bekçi alımı başvuruları başladı! E-devlet üzerinden

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden personel alımları devam ediyor. Aktarılan son habere göre farklı meslekler için yapılan personel alımlarına bir yenisi daha eklendi. Aralık ayı 18-55 yaş arası bekçi alım başvuruları başladı. İşte başvuru detayları
BEKÇİ ALIMI | Aralık ayı 18-55 yaş arası bekçi alımı başvuruları başladı! E-devlet üzerinden

Aktarılan aralık ayı bekçi alım ilanlarına ilişkin başvuruların başladığı açıklandı. Alımların şu an için özel sektöre yapılacak olması sebebi ile KPSS şartının aranmayacağı açıklandı. En az asgari ücret düzeyinde maaş verileceği ifade edilirken, maaş ve özel başvuru şartları ilanların içeriğine göre değişkenlik gösterebilmektedir.

EN AZ 11 BİN 402 TL MAAŞ VERİLECEK

Maaş bilgisi için alınan son habere göre en az asgari ücret seviyesinde maaş verileceği ifade edildi. Ancak bu ay 2024 yeni asgari ücretin belli olması sebebi ile asgari ücretin önümüzdeki ay değişeceği için maaşlarda da artış yapılacağı ifade edildi.

9c535099985eadf1bc7c6e47c3d0e77d-640x640.jpg

BEKÇİ ALIM BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuruda bulunmak isteyen adayların öncelikle İŞKUR’un belirttiği genel şartları taşıması gerekiyor. Bekçi alımı için aranan şartlar şu şekilde:

En az ilkokul mezunu olmak (Eğitim şartı ilanların içeriğine göre farklılık gösterebilir)

18-55 yaş arası olmak

Çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması

Başvuru tarihi itibarıyla ilanda belirtilen il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak

Emekli olmamak

Adli sicil kaydının temiz, güvenlik soruşturmasının olumlu geçmesi

FARKLI MESLEKLER İÇİN ALIM YAPILACAK

İŞKUR üzerinden alınan son bilgiye göre alımlar inşaat bekçisi, çarşı ve mahalle bekçisi ile kır bekçisi meslekleri için alım yapılacağı ifade edildi. KPSS şartının aranmayacağı personel alımlarında son başvuru tarihlerine ilanların içerisinden ulaşabilirsiniz.

640x360-1.jpg

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Başvuruda bulunmak isteyen adayların başvurularını e-Devlet ya da online İŞKUR üzerinden yapabileceği ifade edildi. Adayların belirtilen şartları taşımaları halinde başvurularını belirtilen süreler içerisinde yapması gerektiği aktarıldı.