Arabaya biner binmez sakın bunu yapmayın! Büyük zararı var

Arabaya biner binmez yapılan bu hata öyle bir zarar veriyor ki şaşıracaksınız.
Arabaya biner binmez sakın bunu yapmayın! Büyük zararı var

Arabaya biner binmez bunu yaparsanız büyük zarar veriyor. Ayrıca tehlike de saçıyor. Arabaya bindiğiniz zaman klimayı açıyorsanız bunu bir daha yapmayın. Havaların ısınması ile artık sıcaklardan bunalan vatandaşlar evde ya da arabada sürekli klima çalıştırmaya başladılar. Fakat araba biner binmez daha aracın motoru ısınmadan klimayı çalıştırdığınızda tehlike arz ediyor. Peki bunun sebebi nedir. İşte bu sorunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 

KLİMAYI HEMEN ÇALIŞTIRMAYIN

Arabaya biner binmez sıcaklara dayanamayan ve hemen klimayı açmaya yeltenen vatandaşlar aman dikkat. Klimayı hemen çalıştırmanın büyük tehlisi var. Araba güneş ışığının altında camlar kapalı bir şekilde durduğu için içerisine kansere yol açan benzen adında bir madde biriktirmektedir. Bundan dolayı yaz ya da kış kesinlikle arabaya biner binmez klimayı çalıştırmayın.

YAZ MEVSİMİNE DİKKAT!

Aracı öncelikle havalandırmanız gerekmektedir. Ardından arabanın kliması açılmalıdır. Havalanan araçta o luşan bu benzen maddesinin havayla temas etmesi ve yok olmasını beklemek gerekmektedir. Yapılan araştırmalara göre arabanın içerisinde oluşan benzen maddesinin yaz mevsimlerinde daha çok oluştuğu öğrenildi. Buna göre yaz mevsiminde araba uzun süre havasız kalıyorsa arabaya biner binmez klimayı çalıştırmamanız önerilmektedir. 

Söz konusu bileşen aracın içindeki plastik parçalar sebebiyle birikmektedir. Bu da insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Benzen kemiklerde zehirlenme ve böbreklerde ise ciddi hasarlara sebep olabilmektedir. Bu sebeple arabaya biner binmez klimayı sakın açmayın. Söz konusu bileşen ayrıca kansızlığı da sebep olmaktadır. 

Bu tarz bilgilerden ve araştırma sonuçlarından haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler