Bu iki sebzeyi sakın yan yana koymayın! Kısa sürede bozulmasına sebep oluyor

Bu besinleri kesinlikle aynı yerde saklamayın. Herkes yanlış yapıyor.
Bu iki sebzeyi sakın yan yana koymayın! Kısa sürede bozulmasına sebep oluyor

Bazı sebzeleri saklarken yan yana koymamak gerekmektedir. Herkes hata yapıyor ve bu iki sebzeyi saklarken hep yan yana koyuyorlar. Yıllardır yanlış biliniyor. Sebzelerin kısa sürede çürümesine sebep oluyor. İşte herkes tarafından doğru bilinen o hata haberimizde.

Marketten ya da pazardan haftalık almış olduğumuz sebzeleri saklama aşamasında bazı yanlışlıklar yapılmakta ve bu da sebzelerin kısa sürede bozulmasına sebep olmaktadır. Herkes bu hatayı yapıyor. Bu iki sebzeyi hep aynı yerde saklıyor. Bu iki sebze kesinlikle yan yana konulmamalı. Sebze ve meyveleri saklamak için bazı tüyolar vardır. Doğru saklama şeklini bilmek gerekmektedir. Bazı mevye ve sebzeler dolapta saklanması gerekirken bazıları ise dışarda saklanmalıdır. Fakat o iki sebze vardır ki bu sebzeler kesinlikle yan yana saklanmamalıdır. Peki bu sebzeler hangileri?

BU SEBZELERİ SAKIN BİRLİKTE SAKLAMAYIN

Soğan ve patates genelde hep aynı kapta saklanmaktadır. Soğan ve patates dışarda saklanması gereken iki sebzedir. Fakat aynı kapta ya da aynı poşette saklanmamalıdır. Herkes bu iki sebzeyi genelde aynı kapta saklamaktadır. Fakat bu iki sebze aynı yerde saklanmaz. Çünkü patates soğanların yanında saklanırsa çimlenir. Yumru köklerin çok daha çabuk bozulmasını sağlamaktadır. Patatesle soğanın aynı yerde saklanması yine patateslerin zillenmesine sebep olur. Soğanlar ise nemlenir ve çürümeye başlar. Peki patates ve soğan nasıl saklanmalıdır?

Patates ve soğan sebzelerinin uzun süre dayanması için yapılması gereken şey serin, karanlık ve hava alan bir yer seçilmelidir. Bu sebzeler çok soğukta da çok sıcakta da hemen çürür ve bozulur. Bu sebeple patates ve soğanı ayrı yerlerde ve serin bir yerde saklamanız önerilmektedir. Uzun süre bozulmaması ve dayanması için bu gibi durumlara dikkat etmeniz yeterlidir. 

İlgili Haberler