Bu hatayı sakın yapmayın! Elektrik faturanızı ikiye katlıyor

Bu hatayı yapanlar dikkat! Elektrik faturanız ikiye katlanıyor olabilir.
Bu hatayı sakın yapmayın! Elektrik faturanızı ikiye katlıyor

Elektrikli eşyaları kullanırken bazı zamanlar öyle bir hata yapılıyor ki elektrik faturalırını ikiye katlayabiliyor. Peki elektrik  faturasını ikiye katlayan o hata nedir? Elektrik faturaları nasıl daha az gelir? İşte bu soruların yanıtını sizler için araştırdıık. İşte detaylar. Elektrik faturasının katlanmasına neden olan bazı hataları herkes yapıyor fakat farkında değil. İşte bu hatalar konusunda daha dikkatli olmak faturaların daha uygun gelmesini sağlayacaktır. 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Elektronik aletleri düğmeden kapatmamak gerekiyor. Bunun sebebi ise dğmesine basılan elektronik aletlerde elektrik devimi devam etmektedir. Bu şekilde elektrik harcamaya devam edeceği için faturanızı ikiye katlayabilir. Akşam uyumadan hemen önce tüm evdeki fişleri prizlerden mutlaka çekmeniz gerekmektedir. Az da  olsa prizlere takılı fişler elektrik harcamaktadır. Fakat bunu yıllığa vurduğunuz zaman çok yüksek bir meblağı fazladan ödemiş oluyorsanız. O sebeple mutlaka bu konuda dikkat edlimesi gerekmektedir. 

Ayrıca elektrik harcamadığını sandığımız şarj aletleri televizyondan daha fazla elektrik harcamaktadır. Bunun nedeni ise şarj aletinin kanalları daha incedir bu da enerjisinin yüksek olduğu anlamına gelir. Böylelikle elektriği daha fazla harcamaktadır. Bununla birlikte çalıştırmasının kolay olduğunu düşündüğünüz küçük ev aletleri bile prizde takılı kaldığı sürece elektrik yemektedir. Bunlara örnek olarak ise çamaşır ve bulaşık makineleri verilebilir. 

Genelde çamaşır ve bulaşık makinelerinin fişleri her zaman takılı kalır. Fakat bu aletleri kullanmadığımız zamanlar mutlaka prizden çekilmesi gerekmektedir. Çalıştırmadığımız tüm zamanlar elektrik devimine devam eden bu prizler elektriği iki katına çıkarmaktadır. Uyumadan önce mutlaka fişinin çekilmesi gerekmektedir. Sürekli açık kalan wifi'lerde mutlaka yatmadan önce fişlerinin çekilmesi gerekmektedir. Hatta evden çıktığınız zaman ya da kullanmadığınız zamanlarda wifi'leri fişten çekmeniz çok daha doğru bir adım olacaktır. Bu da hem sizin fiber güvenliğiniz için hem de modeme bir zarar gelmemesi için gereklidir. 

İlgili Haberler