4 ilde SİSMİK HAREKET yoğunluğu tespit edildi! UYARI üzerine UYARI deprem geliyorum diye bağırıyor

Türkiye'de büyük deprem hareketliliği yaşanırken uzmanlar sismik yoğunluk uyarısında bulundu. 4 ilde faylar hareketlendi herkes dikkatli olsun...
4 ilde SİSMİK HAREKET yoğunluğu tespit edildi! UYARI üzerine UYARI deprem geliyorum diye bağırıyor

4 ilde SİSMİK HAREKET yoğunluğu tespit edildi! UYARI üzerine UYARI deprem geliyorum diye bağırıyor - Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketi ile tam 11 ilde yıkım yaşayan Türkiye 50 binden fazla canını yitirmişti. Aynı gün yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 büyük deprem sonrasında ortaya çıkan devasa enerji pek çok fay hattını harekete geçirmişti.

Yaşanan deprem felaketinin ardından ortaya çıkan görüntüler deprem riski yaşanan illerde de büyük endişe ve korku yaşanmasına neden olurken, Marmara bölgesi korkunun en derinden yaşandığı iller arasında yer almıştı. Bu bölgede büyük bir sismik hareketlilik başlarken uzmanlar bölgeye yönelik uyarılarda bulundu...

DEPREM RİSKİ YÜKSEK OLAN İLLER HANGİLERİ, BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden yapmış olduğu açıklamasında "Çanakkale ve çevresi ile Balıkesir'in Bandırma ilçesine doğru ilerleyen bölgedeki zemin koşulları, özellikle büyük ve ana yerleşim birimlerinde iyi değil. Her ne kadar Bursa, Uludağ'ın eteklerinde kurulu olsa bile onun için de aynı şey söz konusu. Üzerindeki yapı stokunun da buna uygun hale getirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bazı yerlerde dönüşümün artık şart olduğunu görüyoruz. Bu noktada çalışmaların biraz daha hızlanması gerektiğine inanıyoruz ki bir sonraki nesillere daha sağlıklı yaşam ortamları bırakabilelim." dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün ise yapmış olduğu değerlendirmesinde "Bursa'nın çevresinde büyük deprem yaratabilecek birçok fay bulunuyor. Aslında Bursa'nın zemini, kent çevresinde gerçekleşebilecek orta veya üstü büyüklükte bir depremden etkilenebilecek ya da o depremlerin etkisini daha fazla büyüterek yapılara yansıtabilecek bir yapıda. Dolayısıyla bizim Bursa'nın etrafındaki depremlerin ne zaman ya da hangi büyüklükte olacağını düşünmemizden ziyade gerçekleşecek bir depremin etkilerini, bulunduğumuz konumun bunu ne kadar büyüteceğini ve yapılara nasıl yansıtacağını araştırmamız gerekiyor. Çünkü Bursa verimli topraklara sahip bir ova. Dolayısıyla bizim odaklanmamız gereken nokta aslında depremin ne zaman ya da hangi büyüklükte olacağı değil, olduğunda Bursa Ovası üzerinde hangi bölgelerin daha fazla etkileneceği ve nasıl etkileneceği olmalı." diyerek depreme her an olacakmış gibi hazırlık yapılması gerektiğini ifade etti.

NOT: Burada yer alan bilgiler Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, usakgundem.com editörleri tarafından haberleştirilmiştir. Haberimizde yer alan ifadeler kesinlik içermeyip sadece ismi geçen kişilerin uzman yorumlarını ifade etmektedir.