Yeni seçim müjdesi SON DAKİKA açıklandı! Tek asgari ücretli hanelere dar gelirliye 10.000 TL ulaşım desteği

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından toplu ulaşıma zam yağmuru başlamış, tam ve öğrenci biletleri, metro, metrobüs fiyatları cep yakmıştı. Geçim sıkıntısı yaşayan dar gelirlilere ulaşım desteği müjdesi geldi.
Yeni seçim müjdesi SON DAKİKA açıklandı! Tek asgari ücretli hanelere dar gelirliye 10.000 TL ulaşım desteği

Yeni seçim müjdesi SON DAKİKA açıklandı! Tek asgari ücretli hanelere dar gelirliye 10.000 TL ulaşım desteği - 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala seçim vaatleri peş peşe açıklanmaya devam ederken bu vaatlere bir yenisi daha eklendi.

Türkiye'nin kalbi olarak kabul edilen ve seçimin en çekişmeli geçmesi beklenen yerlerin başında yer alan İstanbul'da adayların yeni seçim vaatleri açıklanırken AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum dün yeni seçim vaatlerini duyurmuştu. Yapılan açıklamanın ardından gözlerin çevrildiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu'da yeni seçim vaadini son dakika duyurdu.

16 MİLYON İSTANBULLUYA YENİ MÜJDE SON DAKİKA DUYURULDU! DAR GELİRLİLERE ULAŞIM DESTEĞİ ÖDENECEK...

2019 senesinde yapılan seçimlerde AK Parti adayı Binali Yıldırım'ı geçerek 5 sene boyunca İstanbul'u yönetme hakkını elde eden Ekrem İmamoğlu 2024 yerel seçimi için de CHP'in adayı olmayı başarmıştı. İstanbul'da son anket sonuçlarına göre Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasında seçim bıçak sırtı giderken adaylar yeni seçim vaatlerini açıkladı.

imamoglu-destegi.jpg

Ekrem İmamoğlu açıkladığı yeni seçim vaatleri içerisinde “Birçok gencimizden, ‘Evlenmek istiyorum ama evimi nasıl toparlayacağım. Bu pahalılığı karşılayacak gücüm yok’ mesajını duyuyoruz. Yeni evlenecek çiftler yuvalarını kursun diye, 5 yıl içinde, toplam 100 bin çiftimize, tek seferlik 30 bin TL destek sağlayacağız. 2019’dan beri verdiğimiz ‘Yeni Doğan Destek Paketi’ni üç kata çıkaracağız. Tek asgari ücret ile geçinen hanelere, ‘Ulaşım Nakdi Desteği’ sunacağız ve hanedeki bir kişiye, yıl boyunca toplam 10.000 TL ulaşım desteği sağlayacağız.

Emeklilerimizde olduğu gibi, tek asgari ücretle geçinen hanelere de yıllık 10.000 TL pazar desteği vererek, aile ekonomisine katkı sağlayacağız. Vatani görevlerini yerine getirirken, bizleri koruyan canlarımızın ailelerine destek olmak üzere, şehit ve gazi yakınlarına, 5.000 TL nakit destekte bulunacağız.” diyerek asgari ücretli çalışanlara hanede tek gelir olması şartı ile 10 bin TL ulaşım ve 10 bin TL pazar yardımı yapacaklarını duyurdu.

Açıklanan seçim vaatleri büyük yankı uyandırırken 31 Mart 2024 tarihinde sandık başına gidecek olan İstanbullular yerel yönetimi 5 sene boyunca teslim edecekleri ismi belirleyecekler. İstanbul'da çok sayıda aday başkanlık yarışına girse de seçimin AK Parti adayı Murat Kurum ile CHP adayı ve mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi bekleniyor.