Yapay zeka Uşak'ı Lyon'a benzetti! 81 ilin ismi değişti bakın hangi Avrupa şehrinde yaşıyorsunuz?

Yapay Zeka Türkiye haritası ile oynamaya devam ederken bu sefer şehirlerin yeni isimlerinden sonra bu seferde benzetildiği Avrupa Ülkeleri büyük yankı uyandırdı.
Yapay zeka Uşak'ı Lyon'a benzetti! 81 ilin ismi değişti bakın hangi Avrupa şehrinde yaşıyorsunuz?

Yapay zeka Uşak'ı Lyon'a benzetti! 81 ilin ismi değişti bakın hangi Avrupa şehrinde yaşıyorsunuz? Daha önce Türkiye'de ki şehirlerin isimlerini değiştirmesi ile büyük yankı uyandıran yapay zeka bu seferde Türkiye'de ki şehirleri Avrupa şehirlerine benzetti.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran uygulama birbirinden komik yorumlara ve paylaşımlara neden olurken benzetilen Avrupa Şehirleri ile Türkiye'de ki şehirlerin resimlerini atan kişiler mizahın dibine vurdu. Uşak'ta haritadaki yerini alırkren yapay zeka Uşak'ı Lyon şehrine benzetti.

YAPAY ZEKA TÜRKİYE HARİTASI AVRUPA ŞEHİRLERİ? YAŞADIĞIM İL HANGİ AVRUPA ŞEHRİNE BENZİYOR?

Yapay zekanın hazırlamış olduğu yeni harita bir kere daha sosyal medyada büyük yankı oluşmasına neden oldu. Hazırlanan haritada bu sefer yapay zeka Türkiye'de yer alan illeri Avrupa'da yer alan iller ile eşleştirdi. Ancak eşleşen illerin resimleri ile benzetilen illerin resimleri birbirinden renkli yorumların yapılmasına neden oldu.

usak.jpg

Liste içerisinde yer alan Uşak, Fransa'nın Lyon kenti ile eşleştirildi. Fransa'nın Güneydoğu bölgesinde yer alan ve en önemli şehirlerinden biri olan Lyon hem doğal hem de tarihi yapısı ile her sene milyonlarca turistede de ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin başkenti Ankara ise Macaris'tanın başkenti Budapeşte ile eşleşti. Türkiye'nin kalbi olarak kabul edilen İstanbul'un ise eşleştiği şehir Roma oldu.

Haritada yer alan şehirler ve benzetilen şehirler büyük yankı uyandırırken pek çok kullanıcı şehrinin benzetildiği Avrupa şehrine itiraz etti. Pek çok yorum ise "Bu şehrin benim yaşadığım şehirle tek benzerliği ikisinin de şehir olması" tarzında yorumlarda bulundu. Yapay Zeka bu sefer sınıfta kaldı yorumları ağırlık kazanırken oluşturulan liste eleştirildi.