Meteoroloji alarm üzerine alarm verdi! Fırtına kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış sel AFET geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü pek çok ilde doğal afet uyarısı yaptı. Bugün sel uyarısı ve fırtına uyarısı yapılan iller açıklandı.
Meteoroloji alarm üzerine alarm verdi! Fırtına kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış sel AFET geliyor

Meteoroloji alarm üzerine alarm verdi! Fırtına kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış sel AFET geliyor - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile çok sayıda şehirde beklenen doğal afet için uyarı üzerine uyarı yapıldı.

MGM tarafından Akdeniz, Marmara ve Ege bölgesine şiddetli yağış uyarısı yapılırken Marmara bölgesi için ise fırtına alarmı verildi. Kuvvetli sağanak yağış ve sel uyarısı yapılan illerde AFAD ekipleri de teyakkuz durumuna geçirilirken pek çok ilde ise kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı. İşte o iller...

BUGÜN SEL UYARISI YAPILAN İLLER LİSTESİ! 8 ARALIK 2023 CUMA GÜNÜ GÜNÜ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENEN İLLER HANGİLERİ?

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Antalya merkez ve batısı, Isparta ve Burdur’un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin ve Adana’da yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Antalya’nın doğusunun 1500 m üzeri yüksek kesimlerinde (özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

mgm-1.jpg

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ile kuzey ilçeleri ağırlıklı olarak İstanbul’da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların zamanla 1000 m üzeri yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

izmir-yagmur.jpg

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

firtina-1.jpg

firtina-2.jpg

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda Kuzey Ege ve Marmara bölgesinde bu sabah saatlerinden itibaren etkili fırtına beklendiği ifade edildi. Akşam saatlerine kadar etkili olacağı ifade edilen fırtınaya karşı ekiplerin tedbirli olması istendi.