MEB son dakika duyurdu! 2024 - 2025 eğitim öğretim yılında KADEMELİ müfredat değişikliği açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu SON DAKİKA açıklaması ile müfredat değişikliği hakkında bilgilendirmede bulundu. İlkokul ortaokul ve lise öğrencileri için tüm kademelerde değişiklik yapılacak!
MEB son dakika duyurdu! 2024 - 2025 eğitim öğretim yılında KADEMELİ müfredat değişikliği açıklandı

MEB son dakika duyurdu! 2024 - 2025 eğitim öğretim yılında KADEMELİ müfredat değişikliği açıklandı - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okullarda ders saati konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Külliyede düzenlenen kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kabine toplantısının ardında yapmış olduğu açıklamasında yeni müfredat için çalışmaların sürdüğünü belirterek tüm kademelerde müfredetı kademeli olarak değiştireceklerini söyledi. 2024 - 2025 yılı eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere kademeli müfredat değişikliği yapılacağı ifade edildi.

DERSLER KAÇ DAKİKA 2023, OKULLARDA DERS SAATLERİ KISALACAK MI, OKUL SAATLERİ DEĞİŞECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kabine toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamasında tüm kademelerde müfredat değişikliği için hazırlıkta sona geldiklerini ifade etti. Basın mensuplarının ders saatleri konusunda yöneltmiş oldukları soruları da yanıtlayan Bakan Tekin ders saatlerinde kısaltma yapmayacaklarını söyledi.

bakan-tekin.jpg

OKULLARDA KADEMELİ MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okul öncesinden lise son sınıfa kadar tüm eğitim kademelerinde hazırlıklarını yürüttüğü yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde, okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıflardan itibaren kademeli şekilde uygulanacak.

Hatırlanacağı üzere okullarda müfredat değişikliği için çalışmalar geride bıraktığımız Haziran ayında başlamış, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda tüm kadamelerde müfredatın yeniden belirleneceği ifade edilmişti. Müfredat değişikliği tüm sınıflarda kademeli olarak hayata geçirilecek. MEB geniş katılımlı çalıştaylar düzenleyerek öğretmenlerin de taleplerini dinleyerek müfredatı yeniden şekillendireceklerini ifade etmişti.