Meteoroloji açıkladı! O iller için sağanak yağışı uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Bazı illerde sağanak yağışı uyarısı yapılırken bazı bölgelerde ise toz taşımını uyarısı yapıldı.
Meteoroloji açıkladı! O iller için sağanak yağışı uyarısı yapıldı

Meteoroloji açıkladı! O iller için sağanak yağışı uyarısı yapıldı: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağanak yağış uyarısı geldi. İstanbul'da dahil olmak üzere birçok ilde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü aylık, haftalık ve günlük hava durumu tahmin raporunu açıklamaya devam ediyor. Buna göre İstabul'un dahil olduğu o illerde sağanak yağışı uyarısı yapıldı. Bununla birlikte Türkiye'nin batı ve kuzey kesimlerinde iki gün boyunca toz taşınımı uyarısı da yapıldı. İşte detaylar..

YAĞIŞ VE TOZ TAŞINIMI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava tahmin raporu yayınlandı. Buna göre ülkenin içi ve batı kesimleride yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara Bölgesinde, Ege Bölgesi'nde (Muğla hariç), İç Anadolu'nun kuzeybatısında, Çorum çevresinde ve Batı Karadeniz'de sağanak yağış hakim olacak. Diğer yerlerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava Meteoroloji tarafından bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan raporlarda sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklenmekte. Bununla birikte ise batı ve içi kesimlerde toz taşınımı bekleniyor. İç ve Doğu kesimlerde ise yer yer pus ve sis beklenmekte. 

ÇIĞ DÜŞME RİSKİ 

Çorum ve çevresinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olması da beklenenler arasında yer almaktadır. Bununla birlikte Doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimleride yüksek kar örtüsüne sahip olan eğimli alanlarda ise çığ düşme riski için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarılar yapılmıştır. 

İlgili Haberler