Uzman isim açıklama yaptı! Okullar tekrardan 1 hafta daha tatil olabilir işte nedeni

Türkiye'de Meteoroloji tarafından uzmanların yorumları gelmeye devam ediyor.
Uzman isim açıklama yaptı! Okullar tekrardan 1 hafta daha tatil olabilir işte nedeni

Uzman isim açıklama yaptı! Okullar tekrardan 1 hafta daha tatil olabilir işte nedeni - Türkiye'de Meteoroloji tarafından uzmanların yorumları gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yurt genelinde tüm şehirler kar yağışı ile tanışırken deprem felaketi sonrasında ise ülke genelinde havalar tekrar ısınmaya başlamıştı. Ankara, Samsun, Çorum, Antalya, Bursa, İzmir gibi birçok yer hafta sonunu oldukça sıcak geçirirken bu süreçte ise tekrar kar yağışlarının geleceğini uzman tarafından açıklandı.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda Mart ayı ile birlikte tekrardan kar yağışlarının geleceği ifade edildi. Bu süreçte özellikle de İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde de kar yağışlarının beklendiği açıklanırken bu süreçte eğer tahminlerin doğru çıkması durumunda ise soğuk hava kütlesinin de İstanbul üzerinde kar yağışına sebep olması durumunda Mart 15 itibarinden de bir tatilin söz konusu olabileceği ifade edildi. Özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesinde kar yağışları bekleniyor.

KAR YAĞIŞLARI GERİ DÖNÜYOR

Meteoroloji Uzmanı Hüseyin Öztel tarafından yapılan açıklamalarda ise şu ifadelere yer verildi.

''Mart ayının ilk günlerinden sonra ise Marmara dahil Türkiye’nin çoğu bölgesinde yeniden kar yağışı görebiliriz, önce ısınıyoruz ama ardından hava değişecek, kışa geri döneceğiz görüntüsü alıyoruz.'' denildi.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'de sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada kış ile alakalı, ''Kış bitmedi. Şu anda havalar yumuşasa da Kuzeyde soğuk birikimi çok fazla. Mart ayında kar yağışları görülmeye devam edecek...'' dedi.

İlgili Haberler