Dikkat! O illerde olağanüstü kuraklık yaşanıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan raporlara göre olağanüstü kuraklık yaşanan 31 il açıklandı.
Dikkat! O illerde olağanüstü kuraklık yaşanıyor

Dikkat! O illerde olağanüstü kuraklık yaşanıyor: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden tam 11 il etkilendi. Bu illerde hala yaralar sarılmaya devam ediyor. Yaşanan bu depremin yanı sıra Türkiye'yi bekleyen başka bir korkunç veri daha yayınlandı. Buna göre Türkiye kuraklık ile karşı karşıya. Bu tehlike çanları Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlamış olduğu verilere göre duyuruldu. Söz konusu verilere göre Türkiye'nin son 22 yılda yaşamış olduğu en kurak Ocak ayı yaşandığı ortaya çıktı. Kuraklık sebebiyle İstanbul barajyalarındaki doluluk oranın yüzde 35 sevisinde gerilediği ortaya çıktı. Tam 31 ilde olağanüstü kuraklık yaşandığı açıklandı.

Geçtiğimiz sonbahar mevsiminde yine yağışsız ve kurak geçmesi önümüzdeki yıllarda kuraklık için alarmlardan birisi oldu. Hal böyle olunca barajlardaki su seviyelerinin olağanüstü bir şekilde azaldığı yayınlanan verilere göre açıklandı. Son 22 yılın en kurak yılının yaşanması ile kuraklık için tehlike çanlarının çaldığını söyleyebiliriz. 

OLAĞANÜSTÜ KURAKLIK YAŞAYAN 31 KENT

Uzman isimlere göre Türkiye'de 31 ilde olağanüstü kuraklık söz konusu. Bursa'da da şehre su sağlayan barajlardaki su miktarının son 40 yılın en düşük seviyesinde olduğu açıklandı. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu kuraklık gerçeğinden en çok etkilenen kentlerden biri de İstanbul şehri oldu. İstanbul kentine su sağlayan barajların doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 35 seviyesinde olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz yılın bu zamanlarında ise bu seviye yüzde 80 civarındaydı. 

Uzmanların yaptığı yorum ve uyarılara göre ise asıl tehlikenin tarımda  olduğu öğrenildi. İçme suyuna nazaran tarım için gerekli olan suyun temininde daha da güçlük çekileceği açıklandı. Özellikle Anadolu'da yaşanan kuraklık sinyallerinin bu şekilde devam etmesi durumunda tarımsal ürünlerdeki fiyatlarda ciddi bir yükselişe sebep olacak. İşte Meteoroloji tarafından yayınlanan iller;

İlgili Haberler