Kiracıların dikkatine! Yargıtay'dan evi tahliye etmeyen kiracılar için emsal niteliğinde karar geldi

Kiracıların dikkatine! Böyle bir durumda suçlu bulunabilirsiniz.
Kiracıların dikkatine! Yargıtay'dan evi tahliye etmeyen kiracılar için emsal niteliğinde karar geldi

Kiracıların dikkatine. Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar geldi. Evi tahliye etmeyen kiracılar dikkat! 

Yargıtay tarafından alınan karara göre evi tahliye etmekte direnen kiracılara mahkeme kararına göre hakkı olmayan yere tecavüz suçu işlediğine hükmedildi. Peki kiracıların böyle bir durum ile karşı karşıya kalmaları halinde hukuki olarak nelere dikkat etmesi gerekmektedir? İşte bu sorunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR

Mersin'de gerçekleşen bu olay ile mahkemenin tahliye kararı alınmasına karşın evi boşaltmayan ve evden çıkmakta direnen kiracıya Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar geldi. Yargıtay mülkte yaşamaya devam eden kiracının hakkı olmayan yere tecavüz suçu işlediğini hükmetti.

Uzun yıllardır kiracı olarak kaldığı ev, ev sahibi tarafından başkasına satıldı. Yeni mülk sahibi ise evden çıkmasını istedi. Fakat kiracı evi boşaltmakta direndi. Ev sahibi ise kiracıyı dava etti. Mahkeme sonucunda kiracının evi boşaltması kararı alındı. Fakat kiracı evi boşaltmayınca konu Yargıtay'a taşındı. Yargıtay ise almış olduğu karar ile kiracıyı hakkı olmayan yere tecacüz suçu işlediği için suçlu buldu. 

Kiracının evden tahliyesi ile ilgili karar alındıktan sonra kiracı evden çıkmamakta ısrarcı oldu. Hal böyle olunca evin yeni sahibi hakkı olmayan yere tecavüz suçundan suç duyurusunda bulundu. Fakat kiracı bu suçtan beraat etti. Yıllardır mağduriyetinin sürdüğünü söyleyen ev sahibi ise beraat kararını Yargıtay'a taşıdı. Kiracının hakkı olmayan yere tecavüz suçu işlediği sonunda hükmedildi. 

Avukat Yargıtay tarafından verilen karar ile ilgili Yargıtay'ın şunları söylediğini açıkladı; Tahliye kararı çıktıktan sonra resmi olarak yani hukuki olarak bir hakkın kalmadığına hükmettiğinden dolayı bu suçun oluşacağına karar veriyor ve beraat kararını bozuyor. Dolayısıyla yerel mahkemeye ceza vermelisin yönünde bir talimat vermiş oluyor." dedi. 

İlgili Haberler