Hatay Belediye Başkanı Savaş'tan kentsel dönüşüm karşıtı miting iddialarına yanıt geldi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş hakkında çıkan Emek Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme karşı miting düzenlediği iddialarına yanıt geldi.
Hatay Belediye Başkanı Savaş'tan kentsel dönüşüm karşıtı miting iddialarına yanıt geldi!

Hatay Belediye Başkanı Savaş'tan kentsel dönüşüm karşıtı miting iddialarına yanıt geldi!: Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş Emek Mahallesindeki kentsel dönüşüme karşı miting yapılması ile ilgili iddiaları yanıtladı. Söz konusu iddiaları yalanlayan Lütfü Savaş "Antakya Belediye Başkanı olduğumdan beri Emek Mahallesi'nin riskli alan ilan edip kentsel dönüşüm alanı olması için başvuru yapan bizzat benim." dedi. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Hatay'da yaraların sarılması için gece gündüz çalışıldığını söyleyen Lütfü Savaş bu asılsız haberleri yapan kişileri halkın vicdanına havale ettiğini konuşmalarına ekledi. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada bir yayın kuruluşunda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı. "Lütfü Savaş'ın 2019 seçimlerindeki adaylı sürecinde deprem sonrasında binaların yıklıdığı Emek Mahallesi'nde kentsel dönüşüm karşıtı miting düzenlediği ortaya çıktı" şeklinde yapılan habelerin asılsız olduğu Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı tarafından açıklandı. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Lütfü Savaş'ın Antakya Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu dönemde Emek Mahallesi'ni riskli alan ilan ettiğini ve bu bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi için bizzat başvurduğu açıklandı. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamanın tam metni ise şu şekilde;

"Alana uygulanan ve plana işlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen plan kentsel dönüşüm projesinden çıkarılmış, zemin açısından ve nüfus/alan bakımından yeni bir çöküntü mahallesi haline getirildiği, 3.5 emsalli binalarla doldurulduğu, sosyal donatıların neredeyse bulunmadığı görülmüştür.

Bu sebeplerle insan ölçeğinde sosyal donatı alanlarının (okul, sağlık ocağı, büyük tek parça yeşil alanların, otoparkların vb.) arttırılması ve inşaat emsallerinin düşürülmesi noktasında gerekli tüm uyarılar Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır. Tüm uyarılara rağmen Antakya Belediyesi, alanı TOKİ'ye Arsuz'da bulunan tekelin parselleri karşılığı devretmiştir" denildi. 

İlgili Haberler