Depremde dördüncü seviye alarm verildi! 4. seviye alarm ne demek?

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. 10 ilde yoğun şekilde hissedilen depremin ardından AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin 4.seviye olarak belirlendiği ifade edildi.
Depremde dördüncü seviye alarm verildi! 4. seviye alarm ne demek?

Depremde dördüncü seviye alarm verildi! 4. seviye alarm ne demek? - 6 Şubat Pazartesi saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın  Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilen depremin ardından Efet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklama yapıldı. AFAD'ın yaptığı açıklamada "Depremin seviyesi 4.seviye olarak belirlenmiş olup; Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında illerimizde ve Başkanlık AFAD Merkezi’nde tüm afet grupları toplanmıştır." ifadeleri yer aldı. 

10 İLDE HİSSEDİLEN 7,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de, 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD, saat 04.26'da merkez üssü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Her iki depremde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki iller sarsıntıdan etkilendi. AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin seviyesinin 4.seviye olarak belirlendiği kaydedildi. Açıklamanın ardından vatandaşlar, ''4.seviye ne demek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

DÖRDÜNCÜ SEVİYE ALARM NE DEMEK?

Dördüncü seviye alarm kapsamı, acil durumlar ve çok ciddi tehlikelere karşı kullanılan en yüksek seviye alarm olarak bilinir. Bu alarm, genellikle ulusal veya yerel hükümet tarafından yapılan ulusal çağrıları kapsar, ancak uluslararası yardım da dahil olabilir. Dördüncü seviye alarm, bir ölçekte bir uyarı veya alarm sırasının dördüncü seviyesidir. Bu, belirli bir durumda, önceki üç alarm seviyesinden daha ciddi bir alarm seviyesidir ve genellikle acil bir müdahale gerektirir.

Türkiye'de dördüncü seviye alarm, salgın hastalıklar veya benzer durumlarda hükümet tarafından uygulanabilecek bir tedbir düzeydir. Bu alarm seviyesi, belirli bölgelerde ya da tüm ülkede sosyal mesafeyi korumanın, toplu taşımayı sınırlandırmanın veya belli etkinliklerin yasaklanması gibi önlemleri içerebilir. Ancak, her durumda dördüncü seviye alarm kapsamının tam olarak ne olduğu hükümet tarafından belirlenir ve değişebilmektedir.
 

İlgili Haberler