Türkiye'de alarm verildi! 10 ilde okullar tatil edildi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde Mersin, Diyarbakır, Adıyaman ve Adana olmak üzere pek çok ilde hissedildi. Deprem sonrası okulların tatil durumu ile ilgili son dakika gelişmeleri art arda geldi.
Türkiye'de alarm verildi! 10 ilde okullar tatil edildi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem saat 04.17'de medyana geldi. Yaşanan deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, son gelişmeleri aktararak bilançoyu paylaştı. Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime ara verilen iller açıklanmıştı. Olumsuz hava koşullarının yanı sıra yaşanan yıkıcı depremin ardından bin 710 bina yıkıldı. Can kayıplarının olduğu illerin ardından okulların ara verildiği iller açıklandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; "10 ilimizde 1 hafta boyunca tüm okullarımız var diyebilirim."Deprem şu 10 ilde hissedildi: Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay.'' ifadelerine yer verirken çeşitli valiliklerden yapılan açıklamalarda okulların tatil edildiği iller belli oldu.

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER AÇIKLANDI

Adana ve Mersin Valiliklerinden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle tüm eğitim kurumlarının 6 Şubat Pazartesi günü tatil edildiği belirtildi. Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Malatya ili genelinde devam eden olumsuz hava koşullarına bağlı olarak kara yollarında oluşan buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanacak sorunlara binaen tüm ilçelerimizde bulunan MEB'e bağlı okullar ve eğitim kurumları 6 Şubat'ta bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi. Adıyaman Valiliği; “Yoğun kar yağışına bağlı olarak yollarda oluşan buzlanmanın devam etmesi ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak, ilimiz genelinde 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verilmiştir. Ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamile kamu personelleri de aynı gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi. Gaziantep Valisi Davut Gül, "Gaziantep’teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp, kitap okuyun.'' dedi. 
 

İlgili Haberler