Beklenen Marmara Depremi için harita yayımlandı! İstanbul'da tsunami olursa etkilenecek 17 ilçe açıklandı

Türkiye Kahramanmaraş deprem ile ne yazık ki 11 ilde büyük bir yıkımı yaşarken gözler beklenen olası İstanbul depremi ve Marmara bölgesine çevrilmişti. İstanbul tsunami haritası ile etkilenecek 17 ilçe belli oldu.
Beklenen Marmara Depremi için harita yayımlandı! İstanbul'da tsunami olursa etkilenecek 17 ilçe açıklandı

Beklenen Marmara Depremi için harita yayımlandı! İstanbul'da tsunami olursa etkilenecek 17 ilçe açıklandı - Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabaha karşı 04:17'de meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem beraberinde büyük bir yıkımı getirmişti. Türkiye güne büyük bir felaket ile uyanmış, yaşanan deprem sadece merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta değil tam 11 ilde büyük bir yıkıma da neden olmuştu. 

Aynı gün yaşanan 7.6 şiddetindeki ikinci deprem ile ayakta kalmayı başaran pek çok binada yıkılmış, 48 binden fazla vatandaşımız ne yazık ki uykularında yakalandıkları evlerinin enkazı altında kalarak hayatını kaybetmişti. 2 büyük deprem ile pek çok fay hattı da harekete geçerken gözler deprem riski yüksek olan diğer illere çevrilmişti. Deprem riski yüksek iller arasında ilk sırada yer alan İstanbul endişenin en çok arttığı iller arasında yer alırken Marmara bölgesini etkilemesi beklenen depremden sonra tsunami riski olup olmadığı da araştırılmaya başlanmıştı. 

TÜRKİYE'DE TSUNAMİ OLUR MU, BEKLENEN MARMARA DEPREMİ SONRASI İSTANBUL'DA TSUNAMİ RİSKİ YÜKSEK OLAN İLÇELER HANGİLERİ?

Kahramanmaraş depremi büyük bir üzüntüye neden olurken beraberinde aynı zamanda daha da büyük bir endişe getirdi. Türkiye'nin pek çok büyük ilinin aktif fay hattı geçen yerlerin üzerinde inşa edilmesi, konutların deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmemesi gibi pek çok faktör riski de arttırdı. Deprem endişesi yaşayan kişiler büyük panik ve korku yaşarken bir de tsunami paniği bu korkuların üzerine eklenmişti. Uzmanlar Türkiye'de tsunami riskinin son derece düşük olduğunu belirtseler de İstanbul'da tsunami riski olan 17 ilçe de belirlendi. 

Uzmanlar yapmış oldukları değerlendirmede İstanbul'un 17 ilçesinde deprem riski olduğunu belirtirken bu ilçeler şu şekilde sıralandı:

Kadıköy, 

Büyükçekmece, 

Bakırköy, 

Kartal, 

Avcılar, 

Silivri, 

Maltepe, 

Beşiktaş, 

Beyoğlu, 

Fatih, 

Beylikdüzü, 

Küçükçekmece, 

Tuzla, 

Üsküdar, 

Zeytinburnu, 

Pendik, 

Adalar. 

İlgili Haberler