2023 Mart ayında kira artış oranı ne kadar olacak?

2023 Mart ayında kira artış oranları kirada oturan vatandaşlar tarafından merak ediliyor.
2023 Mart ayında kira artış oranı ne kadar olacak?

2023 Mart ayında kira artış oranı ne kadar olacak?: 2023 yılının Mart ayı için kira artış oranları Şubat ayının enflasyon verilerinin açıklanması ile netleşecek. Mart ayında kirada oturanların ödeyeceği kira ücretleri ev sahipleri tarafından ne kadar artırılacağı merak ediliyor. TÜİK Şubat ayı enflasyon verilerini açıkladığında Mart ayındaki kira artış oranı da netleşmiş olacak. Peki 2023 Mart ayında kira artış oranı ne kadar olacak?

Bakanlık tarafından kira artış oranlarına bir sınırlandırma getirilmişti. Bakanlığın bu konuda yayınlamış olduğu bilgiler ise şu şekilde oldu;

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından daha önce yapılan açıklamada kira artış oranları ile ilgili sınırlandırma getirlidiği açıklanmıştı. Buna göre Bakan Bozdağ tarafından yapılan açıklamada kullanılan ifadeler şöyle oldu;"1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm, Adalet Komisyonu’nda Borçlar Kanunu’na eklenecek. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor." denildi. 

2023 Mart ayı'nda TÜFE oranlarına göre kiraların ne kadar artacağı kesinleşecek. 3 Mart 2023 tarihinde ise TÜİK tarafından açıklanacak olan veriler sonrasında Mart ayında kira artış oranlarının ne kadar olacağı kamuoyuna duyurulmuş olacak. Şubat ayında TÜFE'nin açıkladığı verilere göre yüzde 72,45 oranında zam yapılabileceği duyurulmuştu. Mart ayında ise bu oranın ne kadar olacağı merakla bekleniyor. 

İlgili Haberler