Deprem kira desteği ne kadar, ne zaman ödenecek?

Türkiye'yi sarsan deprem felaketinde 109'ncu saatte arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkaz altından gelecek mucizevi haberler beklenirken 10 ili sarsan deprem felaketinin bilançosu da büyüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeler için kira desteği verileceğini açıkladı.
Deprem kira desteği ne kadar, ne zaman ödenecek?

Deprem kira desteği ne kadar, ne zaman ödenecek? - 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, afetzedelerle bir araya geldikten sonra depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere gittiği Adıyaman ve Malatya'da kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

DEPREM KİRA DESTEĞİ VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını 19 bin 388'e, yaralıların sayısı 77 bin 711'e ulaştığını ifade etti. Konuşmasında depremzedelere kira yardımı verileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerinin ardından deprem kira desteği ile ilgili ayrıntılar merak edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adıyaman'da yaptığı son dakika açıklamasında çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşların kira bedellerini ödeyerek konutlara yerleşmelerini sağlayacaklarını belirtti. Bunun üzerine ''Deprem kira desteği kimler alabilecek, deprem kira desteği şartları neler, deprem kira desteği ne zaman verilecek?'' sorularına yanıt aramaya başladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında; "Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın kira bedellerini ödeyerek konutlara yerleşmelerini sağlayacağız. Bir yıl itibariyle vatandaşlarımız buralarda kalabilecek. Türk Hava Yolları deprem bölgesine gidenleri de gelenleri de ücretsiz olarak taşıyacaktır, bunun talimatı verilmiştir." ifadelerini kullandı. 

DEPREM KİRA DESTEĞİ ŞARTLARI NELERDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına devam ederken kira desteği şartlarına ilişkin ''Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15'er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan konteyner kentler dışında barınacaklara özellikle kira yardımını yapacağız.'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada depremden zarar gören ailelere 10 bin liralık destekte bulunacaklarını ifade etmişti. Erdoğan tarafından bugün yapılan açıklamada ''Hane başına taşınma yardımı ile birlikte 15 bin lira vermenin hazırlıklarını yapıyoruz” ifadelerine yer verildi. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası 10 ilde ciddi hasarlar yaşandı. Deprem kira desteğinden afet bölgesi ilan edilen illerdeki vatandaşların yararlanması bekleniyor.

İlgili Haberler