2023 ehliyet affı neleri kapsıyor? Resmi Gazete'de yayımlandı mı?

Ehliyet affı son zamanlarda çeşitli nedenlerle ceza almış sürücüler tarafından araştırılıyor. Peki 2023 ehliyet affı neleri kapsıyor?
2023 ehliyet affı neleri kapsıyor? Resmi Gazete'de yayımlandı mı?

Ehliyet affı binlerce sürücü tarafnıdan merak ediliyor. Çeşitli sebeplerden dolayı trafikte ceza yemiş olan ehliyet sahibi vatandaşlar bu cezalar için af gelip gelmeyeceğini merak ediyorlar. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Meclis çalışmalarına ara vermişti. 28 Şubat tarihinde çalışmalarına tekrar başlayan TBMM'de bazı düzenlemeler görüldü ve yasalaştı. Peki ehliyet affı da yasalaştı mı? 2023 ehliyet affı neleri kapsıyor? İşte detaylar..

Ehliyet affının gelip gelmeyeceğini merak eden vatandaşların tüm dikkati Resmi Gazete'ye çevrildi. Yapılan düzenleme ile kapsam dışı kaldığı belirtilen cezalar söz konusu yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte tamamen silinecek. Yaklaşık olarak 10 bin sürücünün ehliyetini geri alabilmesi mümkün hale gelecek. Peki ehliyet affı neleri kapsıyor?

EHLİYET AFFI NELERİ KAPSIYOR?

2023 yılında ehliyet affının neleri kapsadığı ehliyet sahipleri tarafından merak ediliyor. Ehliyet affı yürürlüğe girdiği anda alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza veya aday sürücülük halleri dışında kaynaklanan ceza puanları silinecektir. Söz konusu yasa ile bu sayılanların dışında kalan ceza puanları dolduğu için ehliyetine el konulan 10 bin sürücünün ehliyeti geri teslim edilecektir. 

EHLİYET AFFI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ Mİ?

Ehliyet affının Resmi Gazete'de yayımlanıp yayınlamdığı merak ediliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tarafından yapılan açıklamaya göre yaklaşık olarak 10 bin sürücüyü etkileyecek olan ehliyet affında son durum ile ilgili bilgi verdi. Turan KYK borçlarının yapılandırılması ile ilgili ve 2 bin TL altındaki vergi borçlarının silinmesi, ehliyet affı ve sürücü ceza puanlarının silinmesini ilişkin kanun teklifinin yasalaştığını açıkladı. 2023 yılı ehliyet affı Resmi Gazete'de henüz yayımlanmadı. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ehliyet affı yürürlüğe girmiş olacak ve uygulanacaktır. 

İlgili Haberler