AFAD Kandilli deprem son dakika! Malatya Kahramanmaraş Kayseri Şanlıurfa Adıyaman Gaziantep

Türkiye 1 Aralık 2023 Cuma gününe şiddetli depremle uyandı. 6 il büyük depremle sarsılırken vatandaşlar büyük panik yaşadı.
AFAD Kandilli deprem son dakika! Malatya Kahramanmaraş Kayseri Şanlıurfa Adıyaman Gaziantep

AFAD Kandilli deprem son dakika! Malatya Kahramanmaraş Kayseri Şanlıurfa Adıyaman Gaziantep - 6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük depremde yıkıma uğrayan Türkiye peş peşe yeni depremlerle sarsılmaya devam ediyor.

Özellikle de Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremin etkilemiş olduğu bölgede artçı depremler yaşanırken bu depremlere bir yenisi daha eklendi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından peş peşe yapılan açıklama ile yeni deprem haberi son dakika duyuruldu.

AFAD SON DAKİKA DEPREM HABERİ!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin merkez üssü Malatya, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından ise ilk önce Elbistan sonrasında ise yine Malatya olarak revize edildi.

afad-deprem.jpg

Depremin merkez üssü Malatya Akçadağ olarak açıklanırken depremin şiddeti ise 4.8 olarak açıklandı. Yaşanan deprem büyük panik ve korku yaşanmasına neden olurken Malatya yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kayseri'de hissedildi.

kandilli.jpg

Hatta Kandilli Rasathanesi'nin ilk deprem üssünü Elbistan olarak vermesi ile pek çok Maraşlı depremin kendi şehirlerinde olduğunu sandı. Yorum yapan pek çok kişi depremin son derece şiddetli olduğunu ifade ederken gece uykusundan uyandıran deprem nedeniyle büyük panik yaşandı. Vatandaşlar soğuk havaya rağmen sokaklara çıkarken pek çok kişi evlerine dönmedi ve parklarda, çadırlarda sabahlamayı tercih etti. İlk bilgilere göre depremde bir olumsuzluk yaşanmadı.