Yeni Windows sürümü geliyor! Artık bilgisayara ihtiyacınız kalmayacak

Yeni işletim sistemi ile artık bilgisayarlara gerek kalmayacak. Peki nasıl?
Yeni Windows sürümü geliyor! Artık bilgisayara ihtiyacınız kalmayacak

Microsoft yeni bir Windows işletim sistemi üzerinden çalışıyor. Bulut tabanlı olan bu işletim sistemi sayesinde şirket bilgisayar gereksinimi ortadan kalkmış olacak.

 Bulut on yıl önce teknoloji modası olarak tanındı. Gelen habere göre Microsoft Windows işletim sisteminin bulut tabanlı bir sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanmaktadır. Söz konusu planın gerçekleşmesi durumunda ise bilgisayara artık ihtiyaç duyulmayacak.

ARTIK BİLGİSAYARA İHTİYAÇ OLMAYACAK

Kamuya açıklanan sunum ile Microsoft ile ilgili oldukça dikkat çeken bir bilgi ortaya atıldı. Bu sunuma göre şirket geniş bir kitle için bulut tabanlı yeni bir Windows 365 işletim sistemi geliştirmeyi hedefliyor. Şirket tarafından bulutta herhangi bir cihazdan erişebilen eksiksiz bir Windows işletim sistemini ortaya koymak amaçlanmıştır.

Şirket bulutta herhangi bir cihazdan erişilebilen eksiksiz bir Windows işletim sistemini ortaya koymayı hedeflemektedir. 2021 yılında tanıtımı yapılan Windows 365 yalnızca ticari müşteriler tarafından kullanıma sunulmuştur. Fakat şirket bu sistemi Windows 11 işletim sistemine de entegre etmişti. 

Microsoft Windows deneyimini daha fazla buluta taşıma planlarını açıkladı. Buna göre açıklanan haberde şu ifadelere yer verildi;

“Windows 11’i giderek daha fazla buluta taşıyın: Buluttan herhangi bir cihaza akışla tam bir Windows işletim sistemi sağlamak için Windows 365’i geliştirin. Geliştirilmiş yapay zeka destekli hizmetler ve insanların dijital deneyiminde tam dolaşım sağlamak için bulutun ve istemcinin gücünü kullanın." denilmiştir.

Bu güncellemenin kullanıcılara yerel olan yerine bulut tabanlı bir Windows örneğine önyükleme seçeneği verileceğil de açıklandı. Bulut geçişinhin yanında bir de Microsoft Surface cihazları kendi ARM tabanlı işlemcilerini tasarlama imkanını da araştırmaktadır. 

İlgili Haberler