Tüm bilgisayar sahiplerini ilgilendiriyor! Windows artık desteğini keseceğini duyurdu

Windows yaptığı son açıklama ile birlikte bir devrin sonuna gelindiğini açıkladı. Artık o sürüme desteğini kesecek
Tüm bilgisayar sahiplerini ilgilendiriyor! Windows artık desteğini keseceğini duyurdu

Bilgisayar sahiplerini ilgilendiren o haber Windows'tan geldi! 2015 senesinden bu yana kullanıcıların hizmetine sunulan Windows 10 için artık desteğin verilmeyeceği öğrenildi. Desteğin kesilmesi ile birlikte hata giderme ve performans gibi konuları iyileştirmek için yeni sürümün gelmemesi, Windows 10 için yolun sonunun gözükmesi olarak yorumlandı. 

BİR DEVRİN SONU GELECEK! 

Konu hakkında yapılan açıklamalarda Windows 10 22H2 güncellemesinin işletim sistemine sunulacağı öğrenilen son sürüm olacağı ifade edilirken, şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Windows 10 için yeni bir güncellemenin daha sunulmayacağı ifade edilmiş oldu. Durum bu şekilde iken yeni bir hata giderme ve performans düzenleyici gibi yeniliklerin getirilmeyeceği de öğrenildi. Bu şekilde Windows tarafından 10 22H2 sürümü ile birlikte sona gelineceği yalnızca güvenlik anlamında desteklerin sürdürülmeye devam edeceği öğrenildi. Güvenlik desteği alacak olan sürümlerin ise Windows 10 Enterprise, Education, Home ve Pro sürümleri 14 Ekim 2025’e kadar geçerliliklerinin bulunduğu ifade edilmiş oldu. 

BUNDAN SONRA NE OLACAK? 

Windows 10 kullanıcıları tarafından en çok merak edilen konulardan biri de sürüme verilen desteğin sona ermesi ile birlikte nasıl bir değişikliğin yaşanacağı olmuştu. Bu konu hakkında yapılan açıklamalara göre gelen ilk bilgi Microsoft'un Windows 10'un sonuna gelinmesinin ardından Windows 11'i ana işletim sistemi yapmak istedikleri yönünde oldu. Bu sürecinin çok hızlı bir şekilde ilerlemeyeceği yönünde bilgilerin alınmasının yanı sıra bu tarihin 2024 senesinin ikinci yarısı olarak gerçekleşebileceği ifade edildi. Windows 11'in artık 2024 itibariyle devlet kurumları ve şirketler tarafından yeni işletim sistemi olarak kullanılmaya başlanacağı öğrenilmiş oldu. 

Tarihin bu kadar ileri bir süreci kapsaması da yükseltmeler için bakıldığı zaman kullanıcılarına yeterli miktarda zamanı tanıdığına şahitlik edilmiş olacağı ifade edildi. 

İlgili Haberler