Whatsapp yeni özelliğini duyurdu! Artık fotoğrafların kalitesi düşmeyecek

Getirdiği güncellemeler ile gündemden düşmeyen Whatsapp yeni özelliğini duyurdu. Bu güncelleme ile birlikte bundan böyle fotoğrafların kalitesi de düşmeyecek.
Whatsapp yeni özelliğini duyurdu! Artık fotoğrafların kalitesi düşmeyecek

Whatsapp yeni özelliğini duyurdu! Artık fotoğrafların kalitesi düşmeyecek. WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğrafların bilindiği üzere görüntü kalitesi düşüyor. Bundan dolayı WhatsApp yeni bir güncellemeyi daha devreye soktu. Böylece WhatsApp artık gönderilen fotoğrafların kalitesinin düşmeyeceğini açıkladı.

WHATSAPP'TAN BİR HAMLE DAHA

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp özellikle başta fotoğraf olmak üzere video ve çıkartma göndermek için de sıkça kullanılıyor.

Fakat gönderilen fotoğrafların kalitesi düşerken bu nedenle birçok kişi WhatsApp'ı fotoğraf ya da video göndermek için tercih etmiyor. Uygulama daha hızlı dosya aktarımı için görüntü kalitesini varsayılan olarak yaklaşık % 70 oranında düşürürken WhatsApp bu duruma çözüm bulmak için harekete geçti.

Yeni özellik yayında! WhatsApp artık fotoğrafların kalitesini düşürmeyecek

Böylece WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğrafların görüntü kaliteleri artık yapılan güncellemenin ardından seçilebilecek. Görüntüde herhangi bir kalite kaybı yaşanmayacak ve son sürüme sahip olan herkes bu özellikten rahatlıkla faydalanabilecek.

Fotoğraf göndermeye çalışılırken ekranın üst kısmında yeni bir HD seçeneği yer alacak ve buna dokunan kullanıcılar fotoğrafın standart kalitede kalitede mi yoksa HD kalitede mi olduğunu seçerek gönderecek.

HD kalitede gönderilen fotoğraflar bundan böyle sohbet ekranında HD kalite olduğunu gösteren bir etikete sahip olacak ve yeni özelliğin kademeli olarak tüm kullanıcıları da böylece sunulması beklenecek.