Akıllı telefon alacaklara kaçmaz fırsat! Son on yılın en ucuzu bir daha bu fiyata gelmez

Counterpoint Research akıllı telefonlara yönelik açıklamalarda bulundu. Küresel akıllı telefon pazarının 2023'te on yılın en düşük seviyesini göreceğini ifade etti.
Akıllı telefon alacaklara kaçmaz fırsat! Son on yılın en ucuzu bir daha bu fiyata gelmez

Akıllı telefon alacaklara kaçmaz fırsat! Son on yılın en ucuzu bir daha bu fiyata gelmez. Covid-19 salgınının ardından patlak veren çip krizi tedarik sorunu başta olmak üzere elektroniğe de sıçramıştı. Henüz çözülemeyen çip krizi 2023'te ise akıllı telefonları da etkiledi. Bu hususta 270 milyon civarında akıllı telefonlar geçen sene satış gerçekleştirdi.

Akıllı telefon pazarlarında hareketli dakikalar yaşanmaya devam ederken fiyatlarda okunu yukarı yöne çevirdi. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Counterpoint Research küresel akıllı telefon pazarının 2023'te on yılın en düşük seviyesini göreceğini ifade etti.

Ayrıca 2023 yılında akıllı telefon sevkiyatlarının bir önceki yıla göre yüzde 6 azaldığı da ifade edildi.

ENFLASYON TALEPLERİ DÜŞÜRDÜ!

Enflasyon talepleri düşürürken bu hareketlilikten üst düzey telefon markaları ise etkilenmiyor. Uzman Analistler, Apple'ın akıllı telefon pazarındaki düşüşten etkilenmeyecek telefonların başında yer aldığını ifade ediyor. Talep düşüşünden etkilenmeyecek bir başta telefon markası ise Güney Koreli üretici Samsung'dur.

Piyasa analiz şirketi IDC ise Android telefon sevkiyatlarının yüzde 1,2 oranında düşeceğini ifade ediyor. Ayrıca iOS cihaz sevkiyatlarının ise yüzde 0,5 oranında düşüş yaşayacağı öngörülüyor. Yaşanan küresel piyasa sıkıntısının 2024 yılına kadar devam etmesi de bekleniyor. Uzman analistler akıllı telefonların ortalama satış fiyatının 2022'de 334 dolardan 415 dolara yükseldiğini de ifade etti.