WhatsApp kullananlar için bu sefer kötü bir özellik geliyor

Whatsapp artık çağımızın en sık kullanılan uygulamalarının başında geliyor. Whatsapp kullananlar için bu sefer kötü bir özelliğin geldiği duyuruldu. Gelen özellik pek çok kullanıcı tarafından beğenilmedi.
WhatsApp kullananlar için bu sefer kötü bir özellik geliyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında olan Whatsapp, uzun yıllardır reklamsız bir şekilde anlık olarak kullanılmaya devam ediliyor. Ancak son günlerde Meta, gelirlerini artırmak için reklam çalışmalarına başladığı iddia edilmeye başlandı.

Bu söylentiler arasında da mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp’ın durum kısımlarında reklamların görüleceği bulunuyor.

screenshot-6.png

İLK REDDETMİŞLERDİ

Bu söylentiler sonrasında harekete geçen Meta, bir açıklama yaparak, böyle bir çalışmanın olmadığını ve reklam gelmeyeceğini net bir şekilde belirtmişlerdi. Ancak durum değişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Whatsapp’ın patronu olan Will Cathcart Whatsapp’a reklam gelebileceğini söyledi. Uygulamanın an akımsında bir reklam görülmesinin olmayacağını ancak diğer bölümlerde kullanıcılarının karşısına reklam çıkarabileceklerini belirtti.

2023/10/06/whatsapp-channels.jpg

DURUM VE KANALLAR KISMINA REKLAM

İddiaya göre Whatsapp durumlar ve kanallar kısmına reklam eklemeyi planlıyor. Sohbetler gibi ana kısma reklamların gelmeyeceği ifade ediliyor. Şu anda Whatsapp’a ne zaman reklam geleceğini söylemek için çok erken ancak Meta, gelirlerini artırmak için bu tür bir çalışma içerisinde olabileceği belirtiliyor.

2,23 MİLYAR AKTİF KULLANICISI VAR

Data.ai’nin yaptığı tahmin açıklamasına göre Whatsapp’ın şu anda Instagram ve Facebook’tan daha fazla aktif kullanıcısı var. Aylık 2,23 milyar aktif kullanıcısı ile Whatsapp’ın ne kadar popüler olduğu bir kere daha gözler önüne serilmiş oldu.

Ancak bir diğer söylentiye göre şirketteki pek çok kişi Whatsapp’a reklamın bulaştırılmaması fikrini savunuyor. Çünkü kullanıcılar reklam sebebi ile uygulamayı kullanmayı bırakabilir.