Yapay Zeka ile kanser tarih olacak! 1 dakikada kanser tanısı

Son dönemde hızla gelişen yapay zeka teknolojisi kansere de el attı. Sadece 1 saniyede kanser teşhisi konuluyor!
Yapay Zeka ile kanser tarih olacak! 1 dakikada kanser tanısı

Yapay zeka her geçen gün biraz daha gelişmeye devam ederken sağlık alanında da yapay zeka öne çıkmayı başardı. Özellikle de son dönemde görülme sıklığı artan kanser vakalarında yapılan çalışmaların sonuçları büyük yankı uyandırdı.

İzmir’de faaliyet gösteren bir yapay zeka üreticisi şirketin yönetim kurulu başkanı olan Erkan Karagöz, yapay zeka dünyasında yaşanan son gelişmeleri yorumlayarak, yapay zekanın son dönemde sınırları zorladığını söyledi. Karagöz, yapay zekanın tıp dünyasında da önemli bir rol oynadığını ifade ederek, radyoloji görüntülerinde hastalıkları doğru ve hızlı bir şekilde tanımlayabildiğini belirtti.

MEME KANSERİNİ SADECE 1 DAKİKADA YÜZDE 98 ORANINDA DOĞRU BİR ŞEKİLDE TEŞHİS EDİYOR!

Meme kanserinin teşhisi yönünde yapay zeka yazılımı geliştirdiklerini, meme kanserini mamografi kesit görüntüleri ile sadece 1 saniyede yüzde 98 üzerinde bir doğrulukla tanıdıklarını belirten Karagöz, bu modülün aynı zamanda karaciğer hastalıklarını da tespit ettiğini ifade etti. Karagöz, "Yapay zeka kişisel asistanlar aracılığıyla günlük yaşamımıza daha fazla entegre oluyor.

Sesli komutları anlama ve doğal dil işleme yetenekleri gelişen sanal asistanlar, kullanıcılara daha kişisel ve etkileşimli bir deneyim sunuyor. Bu, ev otomasyonu ile iş dünyası ve günlük görevlerde kolaylık sağlıyor. Yapay zeka robotların karmaşık görevleri daha hassas ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıyor." diyerek yapay zekanın her geçen gün biraz daha geliştiğinin altını çizdi. Yapay zekanın bugün gelinen son noktada artık duygusal ifadeleri de tanımaya başladığını belirten Karagöz etik, güvenlik ve mahremiyet konularının son derece dikkatli bir şekilde alınması gerektiğini ifade etti.