Twitter (X) ücretli oluyor! Yıllık olarak bu kadar ödenmesi gerekecek

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarının başında gelen Twitter, geçtiğimiz dönemlerde Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra birtakım değişikliklere uğramıştı. Adı X olarak güncellenen yeni uygulama ücretli oluyor.
Twitter (X) ücretli oluyor! Yıllık olarak bu kadar ödenmesi gerekecek

Aktarılan son habere göre X, artık ücretli oluyor. Konu ile ilgili Yeni Zelanda ve Filipinler’de bundan sonra yeni üye olan kullanıcılardan ücret alınacağını açıkladı. Ücret ödemeyenlerin ise uygulamayı kullanmayacağı belirtildi. Detaylar haberimizde

X tarafından yapılan son açıklamaya göre “Not A Bot” isimli yeni abonelik sistemi test edilmeye başlandı. Dün hayata geçen uygulama şu anda Yeni Zelanda ve Filipinler’de yeni X’e üye olan kullanıcılar 1 dolarlık ödeme hizmeti ile bu uygulama kullanıcılara açılacak.

Belirtilen 2 ülkede üye olmak isteyen kullanıcıların telefon numaralarını doğruladıktan sonra abonelik yöntemini seçecekleri belirtildi. Uygulamanın 1 yıllık ücretinin ise 1 dolar olacağı belirtildi. Kullanıcıların bu ücreti ödemesi halinde gönderileri görebilme, beğenebilme ve yorum yapabilme gibi işlevleri kullanabileceğini ifade edildi.

PARA ÖDEMEYENLER NE OLACAK?

1 dolar ödeyerek abonelik işlemlerini başlatmayan kullanıcılar ise yine uygulamayı kullanabilecek. Ancak sadece hesapları takip edebilecekleri, gönderileri görebilecekleri ve videoları izleyebilecekleri belirtildi. Bu yöntemin uygulanmasın en temel sebebi ise son dönemlerde X’de artan sahte hesapların önüne geçmek olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamanın devamında da bu uygulamanın test aşamasında olduğu ve 17 Ekim öncesinde hesap açan kullanıcıları ilgilendirmediği açıklandı.