Türkiye'nin uzay yolculuğu neden ertelendi, ne zaman yapılacak?

Türkiye’nin merakla beklenen uzay yolculuğu ile alakalı olarak çok önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. SpaceX bir açıklama yaparak uzay yolculuğunun ertelendiğini duyurdu.
Türkiye'nin uzay yolculuğu neden ertelendi, ne zaman yapılacak?

Türkiye’nin büyük bir heyecanla beklediği ilk uzay yolculuğu ile alakalı olarak geri sayım yaşanırken çok önemli bir gelişme yaşandı. Bu gece yapılacağı söylenen uzay yolculuğu için erteleme kararı alındı. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın bu gece yapacağı ilan edilen uzay yolculuğu için erteleme kararı alındı.

SPACEX AÇIKLAMA YAPTI!

SpaceX bir açıklama yaparak Türkiye’nin uzay yolculuğu hakkında erteleme kararı verdi. Yapılan açıklamada, “Axiom 3 uçuşu için perşembe günün hedefliyoruz.” ifadelerine yer verildi. Böylece uzay yolculuğu için Türkiye 1 gün daha beklemek durumunda kalacak. Herhangi bir değişiklik yapılmazsa ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu yarın gece gerçekleştirilecek.

NEDEN ERTELENDİ?

Türkiye’nin uzay yolculuğunun neden ertelendiği büyük bir merak konusu oldu. Bu ertelemenin nedeni henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak çok büyük bir sorun yaşanmadığı biliniyor. Erteleme tamamen fırlatmayı yapacak organizasyonun planlamasından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Bu ertelemeden dolayı uçuş öncesi kontroller ve veri analizi açısından ekiplere ekstradan bir zaman kazandırılmış da oldu.

SpaceX tarafından fırlatılacak olan Falcon 9 roketi ile gerçekleştirilecek olan Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu için yeni bir planlama yapılıyor. Kısa bir süre içerisinde resmi açıklama yapılması bekleniyor. Falcon 9 roketi taşınan yüklerin ve yolcuların Dünya’nın yörüngesinde ve uzayın derinliklerinde güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayabiliyor. Roketin yeniden kullanılabilir özellikte olması ise hem zaman hem de maliyet açısından büyük bir imkan sağlıyor. Falcon 9 roketleri ile bugüne kadar 289 kalkış ve 246 iniş yapıldı. Roketler 221 kez birden fazla kullanılabildi.