Uzay hatıra bileti internet adresi! Uzaya giden ilk Türk astronot hatıra bileti nereden nasıl alınır yapılır?

Türkiye bugün uzaya yollayacağı ilk Türk astronot için geri sayıma başlarken uzay hatıra bileti sitesi kullanıma açıldı. Uzay hatıra bileti nereden, nasıl yapılır, nasıl alınır ilan edildi.
Uzay hatıra bileti internet adresi! Uzaya giden ilk Türk astronot hatıra bileti nereden nasıl alınır yapılır?

Uzay hatıra bileti internet adresi! Uzaya giden ilk Türk astronot hatıra bileti nereden nasıl alınır yapılır? Türkiye bugün büyük bir gurur yaşamaya hazırlanırken uzaya giden ilk Türk astranotu uğurlamak için geri sayım başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır beklenen ana saatler kala yeni bir açıklamada bulundu. Bakan Kacır resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşım ile bu tarihi ana tanıklık edecek kişiler için hatıra bileti verileceğini ifade etti.

İŞTE SİTE LİNKİ! UZAY HATIRA BİLETİ NEREDEN, NASIL ALINIR, NASIL YAPILIR?

Resmi site üzerinden yapılacak olan uzay hatıra bileti için bakanlıktan yapılan resmi açıklamada "Uzay meraklıları, 'https://tua.gov.tr/tr/milli-uzay-programi/uzay-hatirasi' linkini tıklayarak, tarihi anı ölümsüzleştirebilecek" denildi.

Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlanan uzay hatıra bileti, Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) internet sitesinde yayımlandı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, bu gece saat 01.11’de gerçekleşecek fırlatma ile uzay yolculuğuna başlayacak. Fırlatma öncesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde uzay hatıra bileti hazırlandı. Bilet, Türkiye Uzay Ajansı'nın internet itesinde yayımlandı.

ger-isayim.jpg

Türk astronot Alper Gezeravcı’nın fotoğrafının ve uzay görevinde kullanılacak armanın yer aldığı hatıra biletinde; 'Gurur Duy Türkiye' hastagi ve 'Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu'nun gururunu paylaşıyorum.' ifadeleri yer aldı.

Yukarıda yer alan resmi internet sitesi adresi üzerinden siteye giriş yapan kişiler sol üst köşede yer alan ad soyad bölümünü doldurduktan sonra hemen altında yer alan oluştur linkini tıklayarak uzay hatırası biletini oluşturacaklar. Ardından indir butonunu tıklayarak hatıra biletlerini saklayabilecekler.