İlk Türk astronot Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında, nereli?

Uzaya gidecek ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı’nın kim olduğu merak konusu oldu. Kısa bir süre sonra uzaya gidecek olan Gezeravcı’nın uçuş saati kadar kim olduğu da merak ediliyor. Ax-3 görevi için seçilen 4 kişiden biri olan Gezeravcı kimdir?
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında, nereli?

Aktarılan son habere göre Gezeravcı Ax-3 uçuşunda ABD ve İspanya’yı temsilen eden Michael Lopez Alegria, İtalyan Hava Kuvvetleri’nden pilot Walter Villadei ve Avrupa Uzay Ajansı’ndan İsveçli Marcus Wandt ile uçuşa çıkacak.

ANKARA VE İSTANBUL MEYDANLARINDAN YAYINLANACAK

Fırlatma törenini izlemek isteyenler Ankara Kızılay ile Taksim’deki planetaryumlardan da izleme yapabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da görüştüğü Gezeravcı’nın biyografisi, kim olduğu ve geçmişi merak ediliyor.

ALPER GEZERAVCI SAAT KAÇTA UZAYA GİDECEK?

Aktarılan son habere göre ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de düzenlenecek törenle birlikte Uzay İstasyonu’na gidecek. Uzaya fırlatılması İstanbul ve Ankara’daki meydanlarda ilgililer tarafından anlık takip edilebilecek.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

İlk Türk astronot olan Alper Gezeravcı kimdir? Gezeravcı, Hava kuvvvetleri Komutanlığı’nda önemli başarılara imza atan bir Türk pilottur. Yüksek lisansını ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsu Harekat Araştırması’nda tamamlayan Gezeravcı, daha sonra F-16 Pilotu olarak Standardize Filo Akademik Kol Komutanı olarak görev aldı.

İlginizi çekebilecek diğer teknoloji haberleri:

İlk Türk pilot Alper Gezeravcı gece saat 01.11’de uzaya fırlatılacak 4 astronottan biri olacak.