Türkiye'de en çok satan araba markaları belli oldu! Bakın ilk 5'te hangi otomobiller var

Türkiye'de en çok tercih edilen araba markaları açıklandı. İlk 5'teki araba markaları dikkat çekti.
Türkiye'de en çok satan araba markaları belli oldu! Bakın ilk 5'te hangi otomobiller var

Araba satın almak isteyen vatandaşlar her ay güncellenen fiyatları yakından takip ediyor. Araba almak için birçok kriteri bulunan vatandaşlar Türkiye'de en çok tercih edilen ve rağbet gören araba modellerini de merak ediyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de en çok tercih edilerek satış yapan araba modelleri listelendi. Buna göre ilk 5'teki araba markaları dikkat çekti. İşte Türkiye'de en satılan araba modelleri..

Geçtiğimiz 15 yıl boyunca Türkiye'de en çok satış yapan araba modelleri açıklandı. Yapılan listede ilk sırada ise Fiat aldı. İkinci sırada ise Renault marka otomobiller yer aldı. Üçüncü sırada Volkswagen yer alırken dödüncü sırada Hyundai ve beşinci sırada ise Ford otomobil markaları yer aldı. 

TÜRKİYE'DE EN ÇOK SATILAN ARABA MARKALARI

1.FİAT

Fiat geçen yıl 31 bin 130 adet araç satarak ilk sıraya yerleşti. Son 15 yılda ülkede en çok satış yapan Fiat listenin ilk sırasında yer almış oldu. 

2. RENAULT

Renault Türkiye'de en çok tercih edilen ikinci otomobil modeli olarak listede yerini almıştır. Renualt diğer araçlara göre daha uygun fiyatlı ve kalitesinden ödün vermeyen bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yıl 29 bin 571 adet araç satışı yapmıştır.

3. VOLKSWAGEN

Volkswagen otomobil markası 2015 yılı i le 2017 yılları arasında en çok beğenilen ve tercih edilen araba modeli oldu. Geçen yıl ise 16 bin 543 adet satış yaparak üçüncü sıraya yerleşti.

4. HYUNDAİ

Hyundai geçen yıl 15 bin 970 adet satış yaparak dördüncü sıraya yerleşti. Söz konusu marka geçen yıl elektrikli otomobillerini piyasaya sürdü. 

5. FORD

İlgili Haberler