Araba alacaklar dikkat! Tarih verildi 15 gün sonra her şey değişecek

Türkiye'de yaşanan deprem felaketi sonrası vatandaşlar normale dönüş kapsamında hayatına devam ederken ikinci el araçlar ile ilgili de açıklamalar geldi.
Araba alacaklar dikkat! Tarih verildi 15 gün sonra her şey değişecek

Araba alacaklar dikkat! Tarih verildi 15 gün sonra her şey değişecek - Türkiye'de yaşanan deprem felaketi sonrası vatandaşlar normale dönüş kapsamında hayatına devam ederken ikinci el araçlar ile ilgili de açıklamalar geldi. Korona virüs pandemisi sonrasında araç fiyatları hızla artışa devam ederken bu süreçte de ikinci el araç piyasaları durma noktasına gelmişti.

Fiyatları giderek artan ikinci el otomobil araçlarda son günlerde artış yaşanmamasına rağmen piyasalarda beklenilen hareketlilik olmazken seçime de kısa bir süre kala piyasalarda araç sıkıntılarının yaşanmaması adına olumsuz etkilendiği belirtildi. Eskişehir'li galericilerinde bazıları geçmiş dönemlerde bayram yoğunluğu yaşarken; bazı galericilerin de bu sene seçim dönemleri olmasından dolayı da bayram yoğunluğunun olmayacağı ifadeleri geldi.

"15 GÜN İÇİNDE HAREKETLİLİK BAŞLAYACAK"

Türkiye'de birçok bölgeden araç hareketliliklerine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Eskişehir'de 15 yıl boyunca galericilik yapan Mutlu Saygın'ın piyasaların durma noktasında olduğu ve yavaş gittiğini ifade ederken bayram dolayısıyla da 10-15 gün içerisinde de piyasaların biraz daha hızlanacağının altını çizdi.

Mutlu Saygın yaptığı açıklamada, “Hareketlilik olmamasının en büyük sebebi tabii ki fiyatlar. Dolar ve Euro yüksek seyrettiği zaman bu durum arabaya da yansıyor. Ramazan ayı geliyor. Bu ayda araba alacak insanlar şehir dışına fazla gitmek istemiyorlar. Bulunduğu şehirde araba almak isterler. İnsanlar bayramda tatile ve gezilere de gitmek istiyorlar. Onlar sayesinde bir 15 gün içinde bir hareket bekliyoruz. 250 bin TL ve 400 bin TL fiyat aralığındaki araçlar çok hızlı satılıyor. İnsanların alım gücünde yaşanan düşüş vatandaşları 250 bin TL değerindeki araçlara yöneltiyor” dedi.

Bayram sonrasında araç fiyatlarında yükselişlerin olması konuşulurken öncesinde ise 10 - 15 günlük dönemeçte piyasaların hızlanmasının beklediği ifade edildi.

İlgili Haberler