Telefon kullananlar dikkat! Telefonunuza bu uyarılar geliyorsa virüs girmiş olabilir

Telefon kullanıcıları virüslere dikkat edin. Eğer telefonunuzda bu sorunlar varsa bunları yapın.
Telefon kullananlar dikkat! Telefonunuza bu uyarılar geliyorsa virüs girmiş olabilir

Telefon kullananlar dikkat! Telefonunuza bu uyarılar geliyorsa virüs girmiş olabilir: Akıllı telefonlarda virüs sorunu yaşnamaya devam ediyor. Virüs koruması olmayan telefonlarda oluşan bu virüsler telefonları kullanılamaz hale getiriyor. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşlar telefonlarını virüsten kurtarmanın yollarını arıyorlar. Peki telefonunuzu virüsten korumak için ne yapmalısınız?

Telefonunuzda virüs olup olmadığını anlamak için yapılması gereken bazı durumlarda vardır. Bunları yaparak telefonunuzda virüs olup olmadığını kesinleştirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra ise virüsten nasıl kurtulunacağını araştırmalısınız. Peki telefonlarda virüs olup olmadığını nasıl anlarız? İşte madde madde açıkladık;

TELEFONDA VİRÜS OLDUĞUNU ANLAMANIN YOLLARI 

Eğer telefonununuz pil ömründe bir düşüş varsa, uygulamaların kendiliğinden açılması durumunda, uygulamaların kendiliğinden yüklenmesi halinde, veri kullanımında gözle görülür bir artış varsa, e-postaların kendiliğinden gönderilmesi ve son olarak istenmeyen mesajların siz farkında olmadan arkadaşlarınıza gönderilmesi gibi durumlar telefonunuzda var ise telefonunuzda kesinlikle virüs bulunmaktadır. Peki söz konusu virüslerden telefonu nasıl temizleriz? 

TELEFONLARDAN VİRÜSLERİ NASIL SİLERİZ?

Telefonunuzu virüslerden korumak için kesinlikle Antivirüs Programı kullanmalısınız. Zararlı uygulamaları telefonlara yüklemeyin. Yüklediyseniz hemen silin. Telefonunuza güncelleme geldikçe mutlaka güncelleyin. Kullandığınız telefonları virüs girmesi durumunda fabrika ayarlarına döndürmelisiniz. Bu aşamaları yaptığınız takdirde telefonunuz büyük oranda virüsten korunacaktır. 

İlgili Haberler