SpaceX açıkladı! Türkiye'nin ilk uzay yolculuğunun saati netleşti!

Türkiye’nin uzay yolculuğu ile alakalı olarak ilgili şirket SpaceX tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yer aldığı fırlatma saat kaçta yapılacak?
SpaceX açıkladı! Türkiye'nin ilk uzay yolculuğunun saati netleşti!

Türkiye’nin uzay yolculuğu ile alakalı olarak geri sayım başladı. Dün bir açıklama yapılmış ve Ax-3 misyonunun fırlatılması ertelenmişti. Bugün ise bu fırlatmayı gerçekleştirecek olan şirket SpaceX yeni bir açıklama yaparak saat duyurusu yaptı. Türkiye’nin uzay yolculuğu ne zaman, hangi gün, saat kaçta yapılacak?

Dün yapılan son kontrollerde hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle fırlatma gerçekleştirilememişti. Bugün ise yeni bir açıklama yapılarak son durum hakkında bilgi verildi. Bu açıklamaya göre artık tam anlamıyla geri sayım başladı. Sadece birkaç saat için Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu resmen başlamış olacak.

FIRLATMA SAAT KAÇTA OLACAK?

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu içerisinde Türkiye’den ilk astronot Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı Ax-3’ün fırlatılmasıyla resmen başlamış olacak. Bu fırlatma da bu gece gerçekleştirilecek. SpaceX açıklamasına göre son kontroller yapıldı ve hava şartları da fırlatma saatinde yüzde 80 oranında uyumlu olacak. Fırlatmanın SBD doğu saati ile 16:49’da olacağı bildirildi. Türkiye saati ile bu gece 00:49’da Türkiye’nin ilk uzay yolculuğunu başlatacak fırlatma gerçekleştirilecek.

NASA’nın Florida’da bulunan Kennedy Uzay Merkezi’ndeki Fırlatma Kompleksi 39A’dan Uluslararası Uzay İstasyonu’na bu gece saat 00:49’da Ax-3 misyonu fırlatılacak.

Türkiye’nin ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı uzun bir süredir bu yolculuk için hazırlanıyor. Bu fırlatma ile beraber uzaya gidecek olan Alper Gezeravcı aynı zamanda 14 farklı deney çalışması da yapacak. Bu çalışmalar hem Türkiye’nin bundan sonraki uzay yolculuklarını hem de bilimsel literatürü yakından etkileyecek. Bu açıdan büyük bir öneme sahip olan uzay yolculuğuna dair tüm detaylar bu gece yapılacak canlı yayınlar ile kapsamlı bir şekilde anlatılacak.