Denizli'den teknolojiye büyük destek! Geleceğin buluşçuları burada yetişiyor

Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan DOSTEK geleceğin buluşçularını yetiştirmeye devam ediyor.
Denizli'den teknolojiye büyük destek! Geleceğin buluşçuları burada yetişiyor

Tüm dünyada teknoloji büyük bir hızla ilerlemeye ve gelişmeye devam ederken Türkiye'de yaşanan yenilikleri yakından takip ediyor. Son dönemde yerli ve milli atılım hamleleri yapan ülkemizde Denizli bu alanda da öne çıkmayı başarırken DOSTEK geleceğin buluşçularını yetiştirmeye devam ediyor.

DOSTEK GELECEĞİN BULUŞÇULARINI YETİŞTİRİYOR!

Denizli Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yer alan ve eğitim öğretime açıldığı günden bu yana teknoloji ve bilim alanında önemli çalışmalara imza atan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK) geleceğin buluşçuları ve bilim insanlarını yetiştiriyor.

dostek-1.jpg

Denizli’de eğitim-öğretim alanında önemli başarılara imza atan DOSTEK Koleji, alanında uzman öğretmen kadrosu ve sadece öğrenme değil öğrendiğini icraata dönüştürme odaklı eğitim anlayışıyla geleceğin buluşçularını yetiştirmeye devam ediyor. Bugüne dek Türkiye ve Denizli genelinde düzenlenen birçok yarışma ve organizasyonda da öğrencilerin geliştirdiği onlarca projeyle yer alan ve aldığı sonuçlarla başarı basamaklarını hızla tırmanan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Müdürü Saadettin Dumlu, Çocuk Buluşçular Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.

dostek.jpg

Okulda yapılan teknolojik çalışmalar hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Dumlu; “Çağımız bilgi çağı. Eğitimin amacı da yeni çağa uygun insan gücü yetiştirmek. Dolayısıyla biz de bu anlayışla öğrencilerimizde elde ettikleri bilgileri insanlık yararına kullanma kültürünü geliştirmeyi esas alıyoruz. Projelerle öğretim tekniği okulumuzun kuruluşundan itibaren özel olarak üzerinde durduğumuz bir konu.

dostek-4.jpg

Bu konuyu bir plan dâhilinde ciddi bir şekilde bugüne kadar uyguladık. Yola çıkışımız şudur; okulumuzda her öğrencimizin mutlaka en az bir projede veya bir sosyal etkinlikte görev alması. Her türlü alt yapıyı da oluşturuyoruz. DOSTEK’te okuyan her öğrenci mutlaka bir proje yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Mutlaka da tiyatroda, sporda, halk oyunlarında vb. sosyal etkinlikte yer almıştır” dedi.

Türkiye'de düzenlenen pek çok yarışmaya da katılan DOSTEK, Teknofest'te elde ettiği başarılar ile de dikkat çekmiş ve adından söz ettirmişti. Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü de okulu desteklemeye devam ederken yeni projeler üzerinde de çalışmalar sürüyor.