Satın aldıktan sonra değerini en hızlı kaybeden telefon modelleri!

Hangi telefon modeli satın alındıktan sonra en hızlı değer kaybına uğruyor? İşte yanıtı.
Satın aldıktan sonra değerini en hızlı kaybeden telefon modelleri!

Telefon satın aldıktan sonra telefonunun değerinin ne kadar hızlı değer kaybettiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Telefon markalarına göre değer kaybı hızını sizler için araştırdık. Peki en hızlı değer kaybeden telefon modelleri hangileri?

SellCell tarafından yapılan araştırmalara göre en hızlı değer kaybeden telefonlar açıklandı. Bu analiz esnasınnda Samsung Galaxy S23, Apple iPhone 14 ve Google Pixel 7 modellerinin tanıtımından bu zamana kadar çıkan amortisman verileri incelendi. İşte o veriler.

SellCell şirketi tarafından yapılan analizde en hızlı ve en yavaş değer kaybeden cep telefonu markaları açıklandı. Telefon satın alan vatandaşlar yeni telefon alırlarken en iyi kamera, batarya ve işlemci gibi özelliklere bakarak satın alıyorlar. Fakat telefonu kullanmanın ardından satmayı düşündükleri zaman değerinin ne kadar azalacağını pek araştırmıyorlar. Peki en az değer kaybeden telefon markaları hangileri? En hızlı değer kaybeden telefon modelleri hangileri? İşte bu soruların yanıtı haberimizde yer alıyor. 

Yapılan araştırmaya göre iPhone 14 değeri en yavaş düşen telefon markası oldu. Samsung'un S23 serisi ise ortalama olarak yüzde 40 daha düşük yeniden satış fiyatlarına sahiptir. Google Pixel 7 modellerinde ise iPhone 14 fiyatlarından yüzde 48 daha zayıf olduğu araştırmalar sonucunda ortaya çıkmışıtrı. 

En yeni iPhone modelinin satın alındıktan 6 ay sonra iPhone 13'e göre yüzde 5,7 daha az değerli olduğu ortaya çıkmıştır. iPhone 14 serisi ise yüzde 31,5 değer kaybetmektedir. 13 serisinin değer kaybı ise yine 6 ay sonrasında yüzde 25,8 değer kaybetmiş oluyor. 

Bunların yanında Galaxy S23 satın alan tüketiciler ise satılacak en kötü telefon 1TB'lık Galaxy S23 Ultra modeli. Piyasaya sürülmesinden itibaren yanı 2 ayda değerini yüzde 55,6 oranında kaybetti. Değirini koruyan diğer bir telefon ise Galaxy S23 256GB'lık Plus modeli oldu. Piyasaya çıkmasının ardından yüzde 36,4 daha az değerli duruma geldi. 

İlgili Haberler