Galaxy S24 iPhone 15'i geride bırakacak!

Galaxy S24 iPhone 15'i geri de mi bırakacak?
Galaxy S24 iPhone 15'i geride bırakacak!

Gelen haberlere göre Galaxy S24'te yer alacak olan Snapdragon 8 gen 3, iPhone 15'in A17 Bionic çipini geride bırakacağı konuşuluyor. Kulağa garip gelse de iPhone 15'i geride bırakacak yeni telefon Galaxy S24 geliyor. Apple ilk olarak 2007 yılında orijinal iPhone modelini tanıtmıştı. Bu tanıtımın ardından akıllı telefonlarda piyasanın en hızlı ve güçlü işlemcileri bu cihazlarda kullanılmaya başladı. En yakın rakibinin iki yıl ilerisinde yol alıyordu. Ama son gelen haberlere göre Eylül ayında piyasaya sürülecek olan iPhone 15 serisi Apple tarihinde ilk kez Android rakibi olan Galaxy S24 gerisinde kalacak. 

GALAXY S24 İPHONE 15' GERİ DE Mİ BIRAKACAK?

Çıkan haberlere göre Galaxy S24, iPhone 15'i geride bırakacak. Apple gelecek yıl akıllı telefonlarının Pro modellerinde A17 bionic işlemcisini kullanacaktır. Bu işlemci TSMC'nin N3E üretim sürecinden geçecek ve piyasanın en güçlüsü olmaya devam edecek. Ama Apple uzun bir süredir Pro olmayan modellerinde bir önceki serinin Pro işlemcilerini kullanmaya başladı. Yani bunun anlamı düz iPhone 15 ve Plus modeline A16 Bionic kullanacak. Aslında bu nedenle Samsung öne geçiyor gibi gözüküyor.

Samsung marka telefon modeli olan Galaxy S24 telefonunda kullanılacak olan işlemci Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 olacak. Söz konusu çip mevcutta en iyi olarak tanımlanan Snapdragon 8 Gen 2’de yer almaktadır. Ayrıca A16 Bionic GPU’sundan bir tık daha fazla hızlı olan  Adreno 740’a göre yüzde 5 daha yüksek performansa sahip olacak.

Haberde bahsi geçen gelişmelerin tamamı GPU'da yani yoganın grafik biriminde gerçekleşecektir. CPU tarafından Apple telefonların en az bir yıl gerisinden gelinmesinden dolayı A16 Bionic ile neredeyse aynı performansı sergileyebilme potansiyeline sahip. Yine de birkaç yıl öncesine kadar Apple markasının yakın rakiplerini 2 yıl geride bıraktıklarını söyledikleri etkinliklerin giderek kapadığı aşikar. 

İlgili Haberler