NASA'dan korkutan açıklama! Dünya'nın rengi değişiyor

NASA’dan tüm Dünya’yı şoke eden bir açıklama geldi. Aktarılan son haberin detaylarına göre iklim değişikliğinin etkisi sebebi ile Dünya’nın rengi değişmeye başlıyor. Çok sayıda okyanusun rengi maviden yeşile döndü!
NASA'dan korkutan açıklama! Dünya'nın rengi değişiyor

İklim değişikliği, tüm Dünya’nın en büyük sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Artış gösteren hava sıcaklıkları, kuraklık, küresel ısınma ve meydana gelen orman yangınları iklim değişikliğinin en büyük sebepleri olarak gösteriliyor. Bu durumun Dünya’ya etkileri çok büyük olmaya başladı.

DÜNYA'YA BİR ETKİSİ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Konu ile ilgili ABD’de bulunan Oregon Üniversitesi liderliğinde bir araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda yayımlanan raporda, iklim değişikliğinin Dünya üzerindeki bir etkisi daha ortaya çıktı.

EN BÜYÜK ETKİ OKYANUSLARDA GÖRÜLDÜ

Geçtiğimiz yıl içerisinde iklim değişikliği ile ilgili Dünya'nın farklı yerlerinde aşırılıkların olduğunun altı çizildi. İşte o raporda yayımlana o ifade:

“Rekor sıcaklıklar, okyanusların ısınmaya devam etmesi, Kuzey Atlantik deniz suyu yüzeyinin sıcaklığındaki artış ve Antarktika’daki buzul seviyesinin eşi benzeri görülmemiş şekilde düşük oranlara gerilemesi dikkat çeken ana başlıklar olarak ön plana çıktı”

Bu durumun etkisinin ise okyanuslarda da görüldüğü ifade edildi. Pek çok okyanusta suyun renginin maviden yeşile döndüğü belirtildi.

DÜNYA’NIN RENGİ NASIL EDĞİŞİYOR?

NASA, son olarak yaptığı açıklamasında iklim değişikliğinin Dünya’da kademeli ısınmaya neden olduğunu belirtti. Son 20 yıl içerisinde dünyanın renginin maviden yeşile döndüğü belirtildi. Bu değişimin sebebinin ise kabuklu deniz hayvanlarından balıklara kadar her türlü canlının besin kaynağı olan fitoplaktonlar olduğunun altı çizildi.