e-Devlet şifresi olanlar! Kritik UYARI geldi hemen bunu yapmanız istendi

Türkiye'de milyonlarca kişinin kullandığı e-Devlet sitesi hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Milyonlarca kişiye şifre güvenliği uyarısı yapılarak hemen iki aşamalı şifre sistemine geçiş yapmaları tavsiye edildi.
e-Devlet şifresi olanlar! Kritik UYARI geldi hemen bunu yapmanız istendi

e-Devlet şifresi olanlar! Kritik UYARI geldi hemen bunu yapmanız istendi - Emeklilikten borç sorgulamaya, vergi ödemelerinden adli sicil kaydına kadar artık pek çok işlem e-Devlet sitesi üzerinden yapılırken ne yazık ki talebin artması dolandırıcıların da iştahını kabarttı.

Artan dolandırıcılık girişimlerine karşı e-Devlet sistemi de kendisini yenilemeye devam ederken resmi site üzerinden yapılan açıklamada vatandaşlara iki aşamalı giriş uyarısı yapıldı. Söz konusu sistem sayesinde vatandaşların güvenliği en üst seviyeye taşınmış olacak.

e-DEVLET İKİ AŞAMALI GİRİŞ NEDİR, NEDEN YAPILMALI?

Resmi site üzerinden yapılan açıklamada "İki Aşamalı Giriş özelliği ile e-Devlet Kapısı hesabınızı daha güvenli olarak kullanabilirsiniz. e-Devlet Kapısına iki aşamalı giriş ,e-Devlet şifresine ek bir güvenlik katmanı olması için tasarlanmıştır. İki aşamalı giriş ile e-Devlet Kapısı şifrenizi başka biri bilse dahi e-Devlet Kapısı hesabınıza giriş yapamayacaktır." denilerek iki aşamalı girişin kişisel güvenlik açısından son derece önemli olduğu ifade edildi.

e-devlet-adayi.jpg

E-DEVLET İKİ AŞAMALI GİRİŞ ÖZELLİĞİ NASIL AKTİF EDİLİR?

İki Aşamalı Giriş özelliğini güncel sürümünü indirdikten sonra mobil uygulamadan veya web sayfasından kimliğinizle doğruladığınız telefonunuza gelen doğrulama kodunu girerek aktif hale getirebilirsiniz.

E-DEVLET İKİ AŞAMALI GİRİŞ ÖZELLİĞİ NASIL KAPATILIR?

İki aşamalı giriş özelliğini açabilmeniz için öncelikle e-Devlet Kapısı hesabınıza tanımlı kimlikle doğrulanmış telefon numaranız olması gerekmektedir.

Kimlikle doğrulanmış telefon numarası olan kullanıcılar; e-Devlet Kapısı web uygulaması “Şifre ve Güvenlik Ayarlarım” sayfasında yer alan “İki Aşamalı Giriş İşlemleri” isimli işlem menüsü aracılığıyla, e-Devlet Kapısı mobil uygulamasından ayarlar sayfasında yer alan “İki Aşamalı Giriş İşlemleri” isimli işlem menüsü aracılığıyla iki aşamalı girişi açabilir ve kapatabilirler.

Bu işlemleri yapan vatandaşlar iki aşamalı güvenlik girişi sayesinde hesaplarını güvence altına alacaklar. e-Devlet şifresi ile pek çok işlem yapılabildiği için bu bilginin güvence altına alınması tavsiye ediliyor.