NASA, parayla Mars'a gidecek eleman arıyor! İşte şartlar

Uzaya ya da diğer gezegenlere gitmek her dönem insanların ilişini çekiyor. Bunun bilincinde olan NASA’dan olay yaratacak bir iş ilanı geldi. Aktarılan son habere göre Mars’a gidecek 4 gönüllü aranıyor! İşte şartlar
NASA, parayla Mars'a gidecek eleman arıyor! İşte şartlar

Aktarılan son habere göre NASA 2025 yılının bahar ayındaki bir proje için 4 gönüllü aradığını açıkladı. Buna göre gönüllüler 12 ay boyunca Teksas’ın Houston kentinde kurulacak bir platformda yaşayacak. Gönüllülerin bir yıl boyunca 160 metrekarelik bir Mars simülasyonu içerisinde yaşayacakları ifade edildi. Katılmak isteyenler için de aranan şartlar açıklandı.

NE İŞ YAPILACAK?

4 gönüllülerin yapacağı çeşitli görevler bulunuyor. Bölgenin makine ve altyapı bakımını üstlenecekler. Bunun yanı sıra tarım yapacaklar. Programının sonunda ise gerçekten Mars’a gidilmesi noktasında kritik bir sonuca varılması planlanıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NE?

Başvuruda bulunacak adayların belirtilen şartları taşıması gerekiyor. Buna göre katılımcıların en geç 2 Nisa tarihine kadar başvuruda bulunması gerekiyor. Doğa bilimleri arasında diploması olması ve en az 1000 saatlik uçuş tecrübesinin olması aranan şartlar arasında.

nasa3jpg-ldody0gzoeea6uenm-rzjg.jpg

Bunların yanı sıra kişilerin 30-55 yaş arasında olması, sigara içmemesi, sağlıklı olması ve kendini motive edebilen bir yapıda olması gerekiyor. Son olarak katılımcıların ABD vatandaşı olması ya da ABD’de kalıcı oturum izinlerinin olması da istenilen şartlar arasında bulunuyor.

YAŞAM ALANLARI OLACAK

4 gönüllüden her birinin kendine ait bir odası bulunuyor. Bunun dışında büyük bir mutfak, ortak kullanım alanı olan bir oda ve iki banyonun olduğu da gelen bilgiler arasında. Katılımcılar 1 yıl boyunca bu alanda kalacak.