Türkiye'nin 4. GSM operatörü Netgsm abone almaya başladı

Türkiye’de şu anda hali hazırda 3 GSM operatörü hizmet veriyor. Ancak bugün gelen son habere göre Türkiye’nin 4’üncü GSM operatörü olan Netgsm bu ay abone almaya başladı. Netgsm’ye ait olan abonelerin numarası “0510” ile başlayacak.
Türkiye'nin 4. GSM operatörü Netgsm  abone almaya başladı

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom ülkemizin GSM operatörlüleri arasında bulunuyor. Bu operatörlere bir yenisi olan Netgsm de eklendi. Aktarılan son habere göre Netgsm, abone alımına başladı. Konu ile ilgili açıklama Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal tarafından geldi.

Öcal, yapmış olduğu açıklamasında şirketin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan almış olduğu sabit telefon, sanal mobil telefon ve internet servis sağlayıcı lisansları ile birlikte hizmet verdiğini açıkladı.

NUMARALAR TAŞINMAYA BAŞLANDI

Adem Öcal, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında "Bu yılın sonuna kadar numara taşıma işlemiyle birlikte 3 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyoruz" diyerek, diğer GSM operatörlerinden numaraların Netgsm’ye taşınabileceğini duyurdu.

“ORTAK KULLANILAN MOBİL OPERATÖRDÜR”

Öcal, baz istasyonu mobil operatörlerle ortak kullanılan ancak altyapının tamamının kendisine ait olması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Sanal mobil şebeke hizmeti, GSM için tahsis edilen frekansları yayan baz istasyonlarını, kirasını vererek diğer mobil operatörlerle ortak kullanan mobil operatördür ve işletmesel anlamda onlardan farkı yoktur"

NETGSM NUMARA TAŞIMA NASIL YAPILIR?

Diğer operatörlerden Netgsm’ye geçmek isteyenler için abone alım işlemlerini e-Devlet, ya da mobil uygulamalar üzerinden yapılabileceği ifade edildi. Abone alımlarının bu ay itibarıyla başladığı açıklandı.