Mobil Bankacılık kullananlar aman dikkat! İşte böyle dolandırıyorlar

Mobil Bankacılık kullanan milyonlarca insan var. Kaspersky'nin yapmış olduğu açıklamaya göre mobil tehditlerin arttığı ve bunlara karşı önlem alınması gerektiği belirtildi.
Mobil Bankacılık kullananlar aman dikkat! İşte böyle dolandırıyorlar

Mobil Bankacılık kullananlar aman dikkat! İşte böyle dolandırıyorlar: Kaspersky uzmanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda raporlar yayınlandı. Buna göre 2022'de mobil bankacılık odaklı 196 bini aşkın yeni Truva atı keşfedildi. Saldırıların ise daha önceki dönemlere göre 2 kat daha arttığı sonucuna ulaşıldı.

Kaspersky tarafından yapılan açıklamaya göre mobil hizmetlerin ve tekonlojinin son zamanlarda gelişmesi sebebiyle dolandırıcılıkta da artış yaşanmaya başlandı. Siber güvenlik topluluğunu bazı dolandırıcılıklara karşı bilgilendiriyor. Kaspersky yapmış olduğu taramalarda geeçtiğimiz yıl tam 1 milyon 661 bin 743 kötü amaçlı yazılım ya da istenmeyen yazılım yükleyicisi tespit ettiğini yayınlamış olduğu raporda bildirdi. Bunlardan en yaygını ve endişe vericisi mobil tehditler arasında yer alan çevrimiçi bankacılık ve e-ödeme sistemleriyle ilgili verilere ulaşmak için kullanılan Truva atlarının arştışı için uyarılarda bulunuldu.

MOBİL BANKACILIK KULLANANLAR DİKKAT

2022 yılında 196 bin 476 mobil bankacılık Truva atı yükleyicisi tespid edildiği ise raporlarda yer alan diğer bilgiler arasında yer aldı. 2021 yılına göre 2022 yılında saldırılar tam tamına 2 kat daha arttı. Söz konusu durum ise siber suçluların mobil bankacılık kullanıcıların hedef aldığını ve aynı zamanda finansal verileri çalmaya giderek daha fazla ilgili gösterdiğini açıklıyor. Son zamanlarda büyük kayıplara yol açabilecek yeni kötü amaçlı yazılımların oluşturulması ise aktif hale geldi. 

Kaspersky güvenlik uzmanı Tatyana Shishkova yapılan bu araştırma ile ilgili şunları kaydetti; "Hayatlarımız giderek daha fazla mobil cihazlar etrafında dönerken, kullanıcıların mobil tehditlere karşı tetikte olmaları ve kendilerini korumak için gerekli adımları atmaları her zamankinden daha önemli."dedi. 

Bu durumlara karşı alınabilecek bazı önlemler ise yine Kaspersky tarafından açıklandı. Yapılan açıklamada telefonlara indirilen mobil bankacılık uygulamalarının yalnızca App Store, Google Store ve Amazon AppStore üzerinden indirilmesi gerektiği önerisi verilmektedir. 

İlgili Haberler