Mars'ta antik göl bulundu

Bilim dünyası çalışmalarına devam ediyor. Aktarılan son habere göre NASA’nın Perseverance keşif aracı Mars’ta antik göl olduğunu doğrulayan veriler topladı. Konu kısa süre içerisinde gündem oldu.
Mars'ta antik göl bulundu

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) çalışıyor. Aktarılan son habere göre Mars’ın görüngesindeki uyduları ve yüzeyinde araştırma yapan keşif aracı şimdi de Mars’ta antik göl bulunduğuna dair yeni veriler toplandı.

Bu konuya ilişkin detaylar NASA’nın internet sitesinde yer aldı. Robotik gezicinin elde ettiği verilere göre Mars’ta bazı yerler bir zamanlar su ile kaplıydı ve mikrobiyal yaşamın barındırmış olabileceğine dair yaşamın bu şekilde doğrulandığı belirtildi.

İNİŞ ALANI SEÇİLDİ

NASA, yaptığı bu çalışmada Mars’ta tam 60’tan fazla aday bölgeyi inceledi. Görev ekibi ve dünyanın dört bir yanındaki bilim adamlarının önerileri de dikkate alındı. Buna göre 49 kilometre boyutunda olan ve barındırdığı deltalar sebebi ile aracın iniş yeri Jezero Krateri olarak seçildi.

İlginizi çekebilecek diğer teknoloji haberleri:

İniş yerinin doğru bir şekilde seçilmesi için 5 yıllık çalışma yapıldığı biliniyor.

ÖRNEKLER TOPLANACAK

Bilim insanları uzun zamandır bölgenin geçmişte büyük sularla kaplı olduğunu savunuyordu. NASA’nın aktardığı haberin detaylarına göre bazı yerlerin su ile kaplı olduğu oradan elde edilen verilerle aslında doğrulanmış oluyor.

Bölgenin oluşumu ve gelişimi ile ilgili örneklerin toplanacağı açıklandı. Geçmiş yaşamın izlerinin keşfedilmesi için Mars’tan hem kaya hem de topraktan örnekler alınacak.