İlk giyilebilir bilgisayar Apple Vision Pro fiyatı belli oldu!

Apple firmasının “ilk giyilebilir bilgisayar” olarak tanıtımını yaptığı Apple Vision Pro satışa çıkarıldı. Sanal ve artırılmış gerçeklik deneyimi sunan Apple Vision Pro fiyatı ne kadar?
İlk giyilebilir bilgisayar Apple Vision Pro fiyatı belli oldu!

Apple firmasının büyük bir merakla beklenen yeni ürünü Apple Vision Pro satışa çıkarıldı. AR/VR gözlüğü olarak bilinen Apple Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü deneyimini kullanıcıların hizmetine sunabiliyor. Bu yeni ürün Apple Store üzerinden satılmaya başlandı. Apple Vision Pro fiyatı kaç TL oldu?

APPLE VİSİON PRO İLE YENİ DENEYİM!

Apple Vision Pro ile kullanıcılar sanal gerçeklik ile artırılmış gerçekliği aynı anda deneyimleyebiliyorlar. Apple CEO’su Tim Cook bu yeni ürün hakkında, “Gerçek dünyayla sanal dünyayı kusursuz bir şekilde harmanlıyoruz.” açıklamasını yapmıştı. Ayrıca Apple bu ürünün tanımlamasını “ilk giyilebilir bilgisayar” olarak yapıyor.

Apple tarafından verilen bilgilere göre Apple Vision Pro ile kullanıcılar hem film izleyebilecekler, hem telefonlarındakilere benzer uygulamaları kullanabilecekler hem de yazı yazabilecekler. Bir dizüstü bilgisayar ile yapılan temel işlemlerin tamamı Apple Vision Pro ile yapılabilecek. En önemli özelliği ise Cook gözlük ile kullanıcılar dijital içerikle sanki çevrelerindeki fiziksel ortammış gibi görüp, duyup, etkileşime geçebilecekler.

Apple Vision Pro içeriğinin tamamı göz ile taranabilecek ama seçimler parmakla tıklanarak yapılabilecek. Ayrıca gözlüğe sesli komut da verilebilecek. Bu gözlük ile fotoğraf ve video da çekilebilecek. Gözlükı yeni bir işletim sistemi olan VisionOS ile çalışıyor. Bunun için de yeni bir uygulama dükkanı açıldı. Ancak Apple Store’daki iPhone ve iPad uygulamaları da bu gözlükle kullanılabiliyor. Kayak gözlüklerini andıran Apple Vision Pro tasarımı harici pil sayesinde piyasadaki rekiplerine göre oldukça hafif. Şarjı da iki saat kadar gidiyor. Kullanıcılar gözlüğpe kablo ile bağlanacak bir harici pil taşıyacaklar.

FİYATI BELLİ OLDU!

Apple Vision Pro için fiyat da belli oldu. Apple Store fiyatı şu anda 3.499 dolar olarak uygulanıyor. Türk lirası olarak ile yaklaşık 107 Bin TL’ye denk geliyor. Apple Vision Pro için çok büyük bir talep olduğu biliniyor.