Astronot Alper Gezeravcı’nın dönüş tarihi ertelendi! Gezeravcı niye dönemiyor?

Türkiye2nin ilk astronotu olarak adını duyuran Alper Gezeravcı, geçtiğimiz günlerde Florida’dan fırlatın uzay aracıyla birlikte uzay yolculuğuna çıkmıştı. Aktarılan son habere göre Gezeravcı’nın dönüşü ertelendi. Peki, Gezeravcı neden dönemiyor?
Astronot Alper Gezeravcı’nın dönüş tarihi ertelendi! Gezeravcı niye dönemiyor?

Alper Gezeravcı’nın dönüş yolculuğunda erteleme olduğu açıklandı. Konu ile ilgili aktarılan son habere göre Florida’daki olumsuz hava koşulları sebebi ile Gezeravcı’nın dönüşü ertelendi. Uzaya giden ekibi içerisinde taşıyan Ax-3 ekibinin ISS’ten ayrılışının ertelendiği açıklandı. Ekip en erken 5 Şubat Pazartesi günü ISS’ten ayrılarak dönüş yolculuğuna geçecek.

Konuya ilişkin SpaceX, X sosyal medya platformu üzerinden paylaşım yaptı. Aktarılan habere göre Florida kıyısındaki hava durumunun uygun olmaması sebebi ile ekibinin 5 Şubat tarihinden önce ISS’ten ayrılamayacağı açıklandı.

Ekip 5 Şubat 2024 Pazartesi gününe kadar koşulları incelemeye devam edecek.

VEDASI CANLI YAYINLADI

Gezeravcı’nın içinde olduğu Ax-3 misyonunu düzenleyen Axiom Space şirketi sosyal medya hesapları üzerinden ekibin vedasını canlı olarak yayınladı. Gezeravcı şu sözleri söyledi:

İlginizi çekebilecek diğer teknoloji haberleri:

“Bu harika takımın parçası olduğum için onur duyuyorum. Her adımımızda bize destek veren UUİ ekibine ve komutanımıza çok teşekkür ederim. Çok büyük bir misafirpervelik ve nezaketle bizi ağırladılar. Ülkeme bu cesur ve kararlı adım için çok müteşekkirim"

ALPER GEZERAVCI NE YAPTI?

Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, son olarak uzay koşullarının insan sağlığı üzerindeki etkilerini ön plana çıkaran METABOLOM isimli deneyini yaparak, uzaydaki son çalışmasını da dün tamamlamış oldu. Ekip, 5 Şubat tarihine kadar ortamı gözlemlemeye devam edecek.