Dünyada bir ilk! Telepati adı verilen beyin çipi insana takıldı

Çılgın dahi olarak adını duyuran Elon Musk telepati adı verilen beyin çipini ilk kez bir insana taktıklarını duyurarak büyük bir yankı uyandırdı.
Dünyada bir ilk! Telepati adı verilen beyin çipi insana takıldı

Dünyada bir ilk! Telepati adı verilen beyin çipi insana takıldı - Dünyanın çılgın dahisi Elon Musk'ın sahibi olduğu ABD'li nöroteknoloji şirketi Neuralink ilk kez bir insana beyin çipi takmayı başardı. Söz konusu açıklama Musk tarafından yapıldı.

ABD’li milyarder Elon Musk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sahibi olduğu Neuralink şirketinin geliştirdiği beyin çipinin ilk kez bir insana yerleştirildiğini duyurdu. Musk iyileşme sürecinin iyi gittiğini belirtirken, ilk sonuçların "umut verici" olduğunu ifade etti.

BEYİN ÇİPİNİN ADI TELEPATİ OLARAK AÇIKLANDI!

İlk Neuralink ürününün adının "Telepati" olduğunu açıklayan Musk, “Sadece düşünerek telefonunun veya bilgisayarın ve bunlar aracılığıyla hemen hemen her cihazın kontrolünü sağlıyor. İlk kullanıcılar uzuvlarını kullanma kabiliyetini kaybeden kişiler olacak.

Stephen Hawking'in hızlı bir katip veya müzayedeciden daha hızlı iletişim kurabildiğini hayal edin. Amaç budur” ifadelerini kullandı. Öte yandan, Musk'un Neuralink şirketine beyin çipi projesinin geçtiğimiz Mayıs ayında ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından insanlar üzerinde denenmesi için izin verilmişti. Saç telinden daha ince olan beyin çipinin Nisan 2021’de ise maymun üzerindeki deneyinin başarıyla gerçekleştirildiği belirtilmişti.

Bilim dünyasında çığır açan çip, beyin aktivitelerini okuyarak beyin dalgalarından alınan verileri kaydedip bunu kişinin nasıl hareket etmek istediğini çözen bir uygulamaya kablosuz olarak iletmesini sağlıyor.

Mayıs ayında ön onayını alan beyin çipi çalışmaları tüm dünyada çığır açacak bir gelişme olarak yakından takip ediliyordu. Çipin başarılı bir şekilde çalışması durumunda başta felç olmak üzere nörolojik rahatsızlıkları olan kişiler sağlıklarına kavuşabilecekler.