Güneş fırtınası nedir, Dünya'ya etkileri ne? Güneş fırtınası gökyüzü kırmızı yaptı

Güneş fırtınası bugünün en çok araştırılan konuları arasında yerini aldı. Güneş fırtınası dünya genelinde sık görülen bir olay olmaması sebebi ile herkes tarafından araştırılıyor. Peki, güneş fırtınası nedir, Dünya’yı nasıl etkiler? İşte merak edilenler
Güneş fırtınası nedir, Dünya'ya etkileri ne? Güneş fırtınası gökyüzü kırmızı yaptı

Güneş fırtınası meydana geldiğinde gökyüzünde farklı renk değişimleri meydana gelir. Bu durum da herkesin dikkatini çekmesi ile vatandaşlar güneş fırtınası hakkında detayları öğrenmeye çalışıyor. Peki, güneş fırtınası devam edecek mi?

GÜNEŞ FIRTINASI NEDİR?

Güneş fırtınası, aslında güneşte meydana gelen bir olaydır. Meydana gelen füzyon sebebi ile kızıl ya da kırmızı bir alev ortaya çıkar. Bu alevlerin boyutu ise 15-20 bin km’ye kadar ulaşır. Görüntüler ise dünyada kırmızı gökyüzü olarak izlenir. Güneş yüzeyinde meydana gelen patlamalar ortaya çıkar ve bu enerji uzay boşluğuna kadar yayılır.

İŞTE GELEN GÖRÜNTÜLERDEN BAZILARI:

screenshot-2.png

screenshot-3.png

screenshot-6.png

Dün akşam saatlerinde Tekirdağ, İstanbul ve Van gibi pek çok ilimizde gökyüzü kırmızı renge büründü. Farklı illerden gelen görüntüler dikkat çekti.

GÜNEŞ FIRTINASI DÜNYA’YI NASIL ETKİLER?

Güneş fırtınasının dünyaya etkisinin olup olmadığı da merak edilir. Güneş fırtınası sebebi ile katı, sıvı ve gaz halindeki maddeler hızlı bir şekilde hareket etmeye başlar. Bu durumda da manyetik açıdan farklı dengesizlikler oluşabilir. GPS okumaları, uydu yayınları gibi farklı sorunlar yaşanabileceği konusunda uyarılar yapılıyor. Hatta bazı ülkelerde güneş fırtınasının uçuşlardaki aksaklıklara neden olabileceği bile söyleniyor.