Google Gmail’in fişini çekti mi? Herkes tartışıyordu, resmi açıklama yapıldı!

Google hizmetlerinden olan Gmail için kapatılacak iddiası gündemin ana konusu haline gelince marka resmi açıklama yapmak zorunda kaldı. Gmail kapatılacak mı?
Google Gmail’in fişini çekti mi? Herkes tartışıyordu, resmi açıklama yapıldı!

Son günlerde Google tarafından Gmail uygulamasına son verileceği konuşuluyordu. Herkes böyle bir karar karşısında tepki göstermeye başladı. Gmail için alınan kararın aslı ise kısa bir süre içerisinde ortaya çıktı. Meselenin perde arkasında ise sadece bir şaka olduğunun anlaşılması şaşkınlık yarattı.

GMAİL KAPATILACAK MI?

Gmail kapatılacak iddiaları bir e-posta ekran görüntüsü ile gündeme gelmişti. Bu e-postada yazılı olan ifadelere göre Gogle 1 Ağustos 2024 tarihi itibaren Gmail’i kullanımdan kaldıracaktı. Bu ekran görüntüsünü paylaşan kişinin kendisini Google şirketinde üst düzey bir yetkili olarak tanıtınca olanlar oldu. Bu kişinin iddiasına göre iletişim sorunu nedeniyle Gmail için kapatma kararı alınmıştı.

Gmail ile alakalı olarak ortaya atılan tüm iddiaların asılsız oldukları ve doğru olmadıkları ortaya çıktı. Google sadece Gmail’in Temel HTML sürümünü kullanımdan kaldırdı. Yani Gmail’in sadece standart sürümü kullanımda olacak ve herkes bunu kullanmaya devam edecek. Gmail kullanıcıları eksiksiz olarak sunulan tüm hizmetlerden faydalanabilecekler.

Gmail geçmişi oldukça hatırı sayılır derecede uzun bir uygulama olarak biliniyor. Sıklıkla kullanılan e-posta hizmeti çok geniş kitlelere yayıldığı için kapatılacağı iddiaları büyük ses getirdi. Ancak meselenin iddiaların aksine olduğu ortaya çıkınca herkes rahat bir nefes alabildi. Şu anda olduğu gibi Google Gmail hizmeti herhangi bir aksama yapılmadan kullanılmaya devam edilecek. Google, Gmail’in herhangi bir şekilde kapatılmasına dair planlama olmadığını aksine Gmal’i daha da geliştirebilmek için çalışmalara devam edildiğini açıkladı.