Google Android telefonlarda yeni tasarımını duyurdu

Google yeni tasarımını İOS'lara sunmuştu. Şimdi ise artık Android'lerde de olacak.
Google Android telefonlarda yeni tasarımını duyurdu

Daha önceden İOS'ta kullanılan Google yeni tasarımı artık Android telefonlara da geliyor. Peki Google'ın Android telefonlardaki yeni görünümü nasıl olacak? İşte yanıtı.

2022 yılında Google Google uygulaması Search On etkinliğinde yeni tasarımını tanıtmıştı. Böylece birçok yeni özellik kullanıcılara sunuldu. Google arama kutusundaki yeni değişiklikler ise kullanıcılar tarafından çok beğenildi. Peki Google Arama tasarımının son hali nasıl? İşte bu sorunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 

GOOGLE ARAMA TASARAMININ YENİ HA Lİ

Artık Google Arama çubuğu normalden çok daha büyük. Search On etkinliğine göre Google kullanımı ile ilgili çok büyük değişiklikler yaşandı. Bunlardan en önemlisi ise arama çubuğu kısmındna oldu. Android kullanıcılarının yeni tanışacağı bu yeni özellik bazı Android kullanıcıları tarafından beta sürümünde görülmüştü. Fakat şimdi artık bütün Android'lerde görülebilecek. 

Yeni gelen bu özellik ile Android telefonlardaki Google uygulamasanının yeni tasarımında arama çubuğunun standarttan daha büyük olduğunu görüyoruz. Böylece arama yazısının daha büyük puntoyla yazıldığını görüyoruz.

Ayrıca çubukta bulunan mikrofon ve lens simgeleri de arama çubuğuna göre daha küçük kalıyor. Tüm bunların yanında uygulamaya alışveriş yapma ve metin çevirmek için kamerayı kullanma gibi birçok özellik daha eklenmiştir. Kamera ile ev ödevi çözme ve dinleyerek şarkı belirleme gibi yeni özeliklerde eklenmiştir. Bu özellikler uzun zamandır İOS'larda kullanılıyordu. Artık Android'lerde de bu yeni tasarım görülebilecek. 

İlgili Haberler